Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

FOTO. A început amenajarea pistei de biciclete de pe strada Botizului

 A început amenajarea pistei de biciclete de pe strada Botizului din municipiul Satu Mare. Pista va lega strada Botizului de podul Golescu, iar zona se va schimba complet la față.

Bugetul total al proiectului este de 6,977,128.78 lei

„Se lucrează la pista de biciclete care va lega strada Botizului de podul Golescu. Investiția este realizată printr-un proiect finanțat din fonduri europene”, a transmis primarul Kereksneyi Gabor.
Obiectivul general vizat prin acest proiect este reducerea emisiilor de carbon în municipiul Satu Mare prin investiții bazate pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al municipiului Satu Mare.
„Obiectivul specific al proiectului este crearea, modernizarea și extinderea unei rețele coerente de piste/trasee pentru biciclete, astfel încât să se poată asigura condițiile pentru realizarea unui transfer sustenabil al unei părţi din cota modală a transportului privat cu autoturisme către utilizarea bicicletei ca mijloc de deplasare. Ȋn acest mod, se pot diminua semnificativ traficul rutier cu autoturisme și emisiile de echivalent CO2 din transport în municipiu. În acest sens, se va urmări creșterea atractivității acestui mod de transport nemotorizat, prin îmbunătățirea condițiilor de deplasare cu bicicleta, asfel încât utilizarea autoturismelor să devină o opțiune mai puţin atractivă din punct de vedere economic şi al timpilor de parcurs, creându-se în acest mod condițiile pentru reducerea emisiilor de echivalent CO2 din transport”, se arată pe site-ul Primăriei Satu Mare.

5 comentarii

  1. Mihai Răspunde

    Aia nu-i pistă de biciclete, este bătaie de joc!
    Pista de biciclete trebuie să fie accesibilă doar bicicletelor, celelalte vehicule să nu aibă acces, și să fie separată de trotuar!!!
    Bani publici aruncați!!!

    • GemeZamfirescu Răspunde

      Corect!Bataie de joc,vizionarii Iudemereului au mai rezolvat o chestiune de mobilitate!😀😀😀Și de comision,firește!Cate palme la rahat mai dați băi Gaborica&Masculica?

    • Cetatean Răspunde

      Asa este dar mai este o problema , spatiul verde a fost taiat in defavoarea pistei , bordurile pe langa stalpi arata ca naiba, masinile vor trece pe pista daca nu este separata …

  2. Mihaita Piticu' Răspunde

    Felicitari lui Gabi. Sper ca o sa iasa toti grasii cu bicicletele mai des

  3. Nha Răspunde

    In sfarsit vor avea camioanele unde sa parcheze! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.