Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

FOTO. Autospecială de pompieri nouă pentru orașul Ardud. Va intra în dotarea SVSU

Primăria Orașului Ardud a achiziționat o autospecială de pompieri nouă prin intermediul proiectului european „Avertizare timpurie și pregătire comună pentru situații de urgență la granița româno-ucraineană”. Valoarea de achiziție a mașinii de pompieri este de 139.000 € (812.770.000 RON). 

Autospeciala este destinată intervențiilor rapide pentru stingerea incendiilor, punându-se accent pe realizarea în scurt timp a dispozitivului de intervenție și utilizarea apei cu randament ridicat în spații închise sau deschise, precum și în misiuni de descarcerare ușoară. Mașina de pompieri va intra în dotarea Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Ardud, din componența căruia fac parte, pe bază de voluntariat, localnici de pe raza UAT Ardud.

,,Îi îndemnăm din nou pe doritori și binevoitori să se implice pe bază de voluntariat, în sprijinul comunității, în cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Ardud”.

Autospeciala a fost achiziționată prin intermediul proiectului european „Avertizare timpurie și pregătire comună pentru situații de urgență la granița româno-ucraineană”, program cu finanțare din fonduri HUSKROUA, ENI Programul de Cooperare Transfrontalieră 2014-2020, WARN, în parteneriat cu Primăria Tarna Mare, cu Unitatea 6 de Pompieri și Intervenție din cadrul Serviciului Național de Intervenții de Urgență din #Ucraina și Centrul Informațional pentru Inovație și Dezvoltare „Novum”, Slovacia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.