Ultima actualizare: azi, 13:16

Locale

FOTO. Indivizi opriți de polițiștii de frontieră sătmăreni. Voiau să ajungă în vestul Europei

Poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Satu Mare au depistat trei cetățeni străini care intenționau să iasă ilegal din țara noastră, pentru a ajunge în vestul Europei.

În data de 11 iulie, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare, în cooperare cu lucrători din cadrul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Satu Mare, au organizat și desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea migrației ilegale, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 22.00, aceştia au depistat, în municipiul Satu Mare, trei cetăţeni străini care nu vorbeau limba română şi nu au putut să prezinte documente de identificare. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul STPF Satu Mare pentru cercetări.

Din primele verificări s-a stabilit că este vorba despre un cetăţean tunisian, în vârstă de 31 de ani, un libian, în vârstă de 36 de ani, şi un algerian, în vârstă de 46 de ani. Cei trei au declarat că s-au întâlnit în Bucureşti, în luna martie a acestui an şi au decis să plece în state din vestul Europei (Franţa, Austria, respectiv Italia), încercând ca împreună să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Persoanele vor fi predate lucrătorilor din cadrul Biroului pentru Imigrări Satu Mare în vederea dispunerii măsurilor legale.

Sursa: Poliția de Frontieră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.