Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

FOTO. Lăncierii şi Arcaşele din Ardud recrutează tineri! Spectacole cu foc şi spadă!

Lăncierii și Arcașele Cetății Ardud sunt singura trupă de reconstituire medievală care reprezintă județul Satu Mare în festivalurile și spectacole de profil din întreaga țară.
Trupa de spectacole cu foc și spadă s-a înființat în anul 2019, este coordonată de Cristian Micle și are ca obiectiv animația artistică și punerea în scenă a unor momente teatrale cu teme inspirate din perioada medievală, dar și din folclorul, mitologia și legendele românești.
Trupa participă mereu cu entuziasm la festivaluri medievale și alte acțiuni culturale și de fiecare dată impresionează prin momente artistice creative și spectaculoase prin animațiile cu foc și reconstituiri lupte, totul în condiții de maximă siguranță pentru participanți, dar și pentru membri trupei. Au impresionat memorabil publicul în Cetatea Deva, Castelul Corvinilor, Cetatea Tg. Mureș, Cetatea Rucăr, Cetatea Mălăiești etc.

În acest weekend, o parte din trupa de reconstituire medievală de la Ardud se află la Castelul Karoly din Carei unde participă la festivalul Villa Karul 2022 Carei.

“Lăncierii și Arcașele Cetății Ardud reprezintă încercarea noastră de a readuce o parte din istoria Ardudului în prezent, de a anima din nou cetatea care străjuiește de secole orașul, de a atrage tinerii spre activități diversificate care le solicită implicarea, dar mai ales îi responsabilizează. Îi învățăm să își asume un spectacol și să își respecte colegii, să îi protejeze, lucru foarte important când recuzita noastră implică foc și spade. Bineînțeles, e nevoie și de multă muncă și e nevoie ca indicațiile instructorului de spadă să fie urmate întocmai”, spune Cristian Micle, fondatorul trupei.

Trupa recrutează noi membri așa că dacă sunt tineri sătmăreni care caută activități extrașcolare gratuite, dar interesante și antrenante care să le ofere ocazia să își exprime pasiunea pentru teatru și animație, aceștia sunt așteptați să facă parte dintre temerarii Lăncieri și Arcașe ale Cetății Ardud.
(informații și detalii: [email protected])

Un comentariu

  1. History Răspunde

    În continuare aștept manifestări cu teme istorice și care chiar să aibă și ceva legătură cu locația. Fără supărare asta-i țircus comercial pentru copiii mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.