Ultima actualizare: azi, 20:55

Locale

Probleme cu gunoiul la complexul Dana din Micro 17

Mai mulți locatari ai complexului Dana din cartierul Micro 17 se plâng că nu pot obţine containere pentru depozitarea gunoaielor în curtea proprie şi sunt trimişi în curtea blocului din vecini, deşi există containere ale unor firme. Mai mult, ei arată că în curtea interioară este plin de mizerie şi că deşeurile sunt aruncate peste tot.

“Firma de salubritate Florisal zice că doar firmele au containere aici, nu și locatarii, și refuză să aducă containere pentru bloc pe motiv că îi curte privată, și toată lumea din bloc are contracte cu Florisal fiecare apartament și ei refuză să pună containere pentru bloc”, susţine o femeie care locuieşte în complex.

Containerele existente au ajuns să fie și înconjurate de gunoi, fiind şi un miros insuportabil.

“Miroase foarte urât și chiar dacă vine și ridică gunoaiele din când în când ei nu ridică și de pe jos şi ne pune să ne ducem gunoiul în altă parte, cum ar fi în curtea cu magazinul Lebăda din Micro 17”, a declarat o locatară.

5 comentarii

  1. dracu Răspunde

    buna,
    unde sunt cei cu “masina electrica” aparuta in stiri, cu politaii care vor veghea dupa ce a fost anuntata prelungirea contractului cu Florisal???

    • ecologist Răspunde

      @dracu, poate nu o să crezi dar decizia a fost contestată de ambele părți! Inclusiv de partea câștigătoare Floriasl! Așa că nu e nimic semnat e în coadă de pește și nu produce încă efecte. Având în vedere că de vreo 3 ani se acoperă unii cu un contract absolut expirat pe motiv de pandemie și de contestări la licitație, care contract pe deasupra a fost prelungit ilegal de Coica la vremea respectivă nu știu ce așteptări mai putem avea de la Florisal. Nici amenda nu îi mai deranjează. În ultimă instanță ne va pune pe noi să le plătim și pe alea prin facturi. Minunat oraș în mișcare! Da, în jos.🤔😱🤮

  2. Aspi Rina Răspunde

    Nu e blocat accesul in curte de catre cei care construiesc sensul giratoriu ?

  3. Votant Răspunde

    Care este pozitia Primariei,care a concesionat acest serviciu catre Florisal?Poate fi obligat un locatar sa-si duca gunoiul menajer la cca.500 m de la imobilul in care locuieste.? A vazut cineva ca Florisal sa spele si sa dezinfecteze recipientele de colectare,la 15 zile calendaristice in perioada 1 aprilie-1 octombrie(obligatie prevazuta in contractul cadru Cap.3,Art.7,pct.o)? Din fotografii rezulta modul de colectare selectiva,care apare pe facturi,de la acest imobil,care din pacate este generalizat in Satu Mare.
    Se pare ca este vorba de o “razbunare” al Florisal fata de locatarii acestui imobil,pe motivul nemultumirii fata de numarul de abonamente in comparatie cu numarul de apartamente din imobil,.Aceasta situatie este recenta ,pana in luna mai ridicarea gunoiului menajer s-a efectuat cat de cat corect(in afara de asigurarea conditiilor de selectivitate). Isi poate incorda muschii Florisalul pe seama conditiilor de igena generala si sanatate publica?DSP Satu Mare are vreun rol in indreptarea situatiei?

  4. anastasia Răspunde

    Nu este blocat accesul in curte, ba mai mult in curte la Complex Dana parcheaza toti cei care au de lucru in zona or vin la magazine. Accesul este disponibil pt toata lumea, si nu este curte privata dar cei de la florisal nu au chef sa ridice gunoiul si inventeaza ca e curte privata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.