Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

Veste proastă! Ministerul Sănătății a cerut spitalelor să reactiveze planurile pentru COVID

Numărul cazurilor de COVID-19 crește alarmant, iar de marți se revine la raportarea zilnică a cazurilor. DSP a cerut spitalelor să reactiveze planurile de reziliență pentru COVID-19.

O adresă trimisă în această dimineață managerilor de spitale de către Direcția de Sănătate Publică București arată o creștere alarmantă a numărului de cazuri, context în care managerii sunt rugați să reactiveze planurile de reziliență pentru COVID-19. Acest lucru înseamnă că spitalele care au renunțat la circuitele pentru pacienții infectați cu SARS-CoV2 trebuie să le refacă.

Luni este așteptată o nouă raportare săptămânală a situației COVID, în condițiile în care Ministerul Sănătății a decis în urmă cu circa o lună ca raporările să nu mai fie făcute zilnic.

Săptămâna trecută a fost o creștere de aproape 8.000 de cazuri noi. Și în această săptămână este așteptată o creștere, în condițiile în care ministerul i-a anunțat pe managerii de spitale că din 12 iulie se va reveni la raportarea zilnică.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus săptămâna trecută într-o conferință de presă că România, la fel ca alte țări din Europa, trece printr-un moment de creștere rapidă a cazurilor de coronavirus, dar că asta nu pune probleme asupra sistemului de sănătate.

Ministrul a declarat că această creștere a infectărilor este cauzată de subvarianta BA5, care este contagioasă și afectează și persoanele vaccinate, și pe cele trecute prin boală.

Rafila a estimat că la începutul lunii august s-ar putea ajunge la 10.000 de cazuri de infectare cu coronavirus pe zi, acesta fiind scenariul pesimist.

Sursa: Digi24

26 comentarii

  1. Maci Laci Răspunde

    CINE MAI CREDE ȘI ACUM ÎN COVID E PUR ȘI SIMPLU IMBECIL!!!!

    • K9 Răspunde

      Pai deja au facut “dezinsectia” normal ca cresc alarmant cazurile. In plus lumea se revolta pentru preturile la combustibili si trebuie sa fie controlate revoltele. Asa ca deja se stie ca trebuie recadrati oamenii

    • Starlite Răspunde

      Imbecil esti tu……

    • ... Răspunde

      Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, toate cele 30 de paturi destinate îngrijirii bolnavilor de Covid-19 sunt deja ocupate. Nici la Timișoara, lucrurile nu stau prea bine. Doar în ultimele 48 de ore, șase minori au fost internați, trei dintre ei fiind sugari

      • ... Răspunde

        Auzi tu gaura lui mă-ta ce ești! Ce ar fi să postezi sub numele tău, he? Crezi că așa ești mai credibil retardatule? Nu ai altă preocupare? Atunci mai bine ai explica de ce brusc s-a oprit monitorizarea cazurilor covid la data de 19.06. ca acum brusc să reinventați din nou apa caldă și mersul pe jos că vedeți că maimuțăreala nu ține???

        • ... Răspunde

          Sunt un labagiu trist, mi-o frec zilnic după injecțiile cu insulina

          • ...

            Asta e probabil valabil la tine. Laudabilă sinceritatea la tine. Totuși am o nelămurire. Mama la tine e tata sau încă nu s-a decis? Rămâne să te consulți și cu vecinul? Ce ar fi dacă ai avea preeocupări decente așa de weekend? Asta în loc să …….

          • Sâcă

            Mascărici dă semne de turbare …aveți grijă, oameni buni…!!! (nu-l mai provocați, , evoluția bolii este evidentă…

  2. MaciLaci Răspunde

    Aki nem hisz a virus letezeseben az szerintem nagyon maganyos lehet. Se csaladja, se baratja, se szomszedja.

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      Nem a virus létezésével van a baj hanem avval ahogy a kórházban félrekezelik az embereket, azután meg szép fekete zsákban hazaküldik. Naponta hallok esetekről hogy hajszál híján meghaltak mert csak covid kezelést kaptak a krónikus bajokra meg napokig-hetekig semmit? Mi az hogy 750-es cukorszinttel externálják a meggyógyult cukorbeteg covidost? He? Ki hallott még ilyet? Aztán meg milyen jó! A végén ha pechére meghal ráfogják a covidra! Az orvosok nem a covid ellen esküdtek fel!

      • MaciLaci Răspunde

        Abban legyel biztos, hogy egy mezei orvos nem fog kiserletezni az inzulin es koronavirus elleni gyogyszerek kombinaciojaval. Legjobb orvossag a megelozes.

        • MaciLaci Răspunde

          Ez csak tipp volt. Amugy a csaladban mar 2 cukorgeteg volt koronavirus miatt korhazban. Egyik sem panaszkodott, hogy nem kapta volna meg az inzulinjat.

          • De aici înțelege fiecare ce vrea

            Én pedig többről is tudok név szerint aki ott hagyta a fogát és inzulint sem kapott bent.
            Persze hogy a legjobb a megelőzés. De a mi orvosaink katasztrófák. Nem részletezem mert ha elmesélnék pandémiás dolgokat amikor épp pszichológus doki volt a soros covid ügyeletes feláll a szőr a hátadon.

    • Maci Laci Răspunde

      HA HA HA DE VICZES LEHET VALAKI!!! 😂😂😂😂

  3. Dr Haus Răspunde

    Mi se pare foarte logic. Dacă nu vrea să iasă nicicum pasiența cu maimuța și oamenii nu pun botul atunci încearcă să se întoarcă la dramaturgia originală. Până la urma urmei odată a funcționat și pe deasupra există riscul ca să ne simțim bine! Revoltător! Trebuie făcut ceva urgent! Jurma ai cuvântul!😱😲🤔🤮🥴🤯😭

    • Mr X Răspunde

      Mai furi nick-ul altora, si mai si gândesti ca o musca…… Se vede că trecerea prin covid ul care nu există te-a afectat iremediabil….

      • Dr Haus Răspunde

        Vă rugăm prezentați actul de proprietate asupra nickului. Sau măcar ceva de la OSIM. Altfel …..

      • Mr X Răspunde

        Auzi tu Malcom X! Vezi că în acest moment și tu ai furat nickul meu. Sau tu ai voie????

  4. Altu Răspunde

    Sunt mulți la care le place masca și statul degeaba în case. Așa că ,valul 6 e bine venit

  5. Mihaita Piticu' Răspunde

    Iara incepeti cu boala inventata “”Covrig:” :))))))). Nu vedeti ca arde planeta …..Seceta ne omoara

  6. Sâcă Răspunde

    Mă bucur taaare de tot. Deja mă plictiseam. E fain când alergăm cu toții de dușmanii închipuiți. Poate află și rușii treaba asta și se lasă păgubași cu răzbelul. Că e cam nașpa să te joci de-a răzbel cu tot cu #distanțare socială sau alte invenții inutile.

  7. H&R Răspunde

    Hai cu vaccinul…. la chiuveta. Cate doze mai avem pe stoc? Stie cineva dintre noi?

    • ... Răspunde

      Rafila a recunoscut oficial că vaccinul din stoc e fix zero pentru virus. A spus că recomandă la toamnă o doză patru pentru deja cei supervaccinați numai dacă între timp apare un vaccin nou. Cel actual e aproape apă distilată. Dar am spus asta de la început că aici se va ajunge indiferent de cât la sută se vor vaccina și jurmiștii mi-au sărit în cap. Acum ce veți face? Sper că vă veți închide în case și sper că rămâneți și fără internet. Vă strâng pumnii să vă reușească. Ce liniște faină va fi!

      • H&R Răspunde

        Dacă e ca apa distilata merge lejer la chiuveta. Ne baga iarasi in cusca, apoi vin chinezii sau rusii si ne scoate iarasi. Se pare ca razboiul ukr-rus nu a adus miracolul asteptat. Rusii sau ukrainienii nu respecta scenariul. Daca ma intrebau le ziceam. Acest razboi este intre USA si China.

  8. Sâcă Răspunde

    Mai nou am probleme și mă adresez către interlocutori imaginari. Se poate să mă și cert cu mine însumi fă nu le mai știu la câte nume folosesc pe aicea. Nu mă băgați în seamă. Și mai eu sunt cel care zice că altul e bolnav??? De ce m-ați externat de la izolare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.