Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

VIDEOREPORTAJ. Centura şi Sătmărelul. Dreptate cu toporul, în 2022. Şi va mai urma…

Centura a adus doar probleme pentru locuitorii din cartierul Sătmărel şi Balta Blondă. Oamenii se plâng că pe lângă faptul că nu au primit banii pentru despăgubiri, deşi au trecut mai bine de patru ani de când li s-au luat terenurile, constructorii le-au folosit abuziv terenurile rămase, iar acum au rămas oarecum izolaţi şi mai trebuie să suporte şi zgomotul de pe centură.

Dacă centura a adus o serie de beneficii pentru oraş, pentru aproape toţi locuitorii şi pentru persoanele aflate în tranzit, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre localnicii din Sătmărel, cartier pe lângă care trece centura.

Oamenii au povestit, pentru PortalSM, cum le-au fost luate terenurile, câte probleme mai sunt de rezolvat pe lângă centură. Ba mai mult, s-au urcat cu utilajele pe terenurile lor, au lăsat dezastru în urmă, practic le-au distrus terenurile agricole.

Cea mai mare problemă o reprezintă faptul că nu au primit nici până în ziua de azi despăgubirile promise. Unul dintre ei trebuie să primească 29.000 de lei, dar până azi nu a văzut niciun leu. Alţii, pe lângă că au rămas fără terenul pe care s-a construit centura, sunt în imposibilitatea de a mai folosi anumite suprafeţe deoarece nu au cum să ajungă la ele, fiind de cealaltă parte a centurii şi fără cale de acces. Unul dintre localnici nu poate să îşi folosească o suprafaţă de 25 de arii deoarece nu are nicio cale de acces.

Mai mult decât atât, oamenii spun că nici muncitorii care efectuează lucrările la şanţurile de lângă centură nu sunt deloc pregătiţi. Deşi au făcut lucrări serioase, se pare că acestea nu au respectat anumite cote şi vor fi colmatate după câteva ploi.

De-a lungul timpului problemele au fost nenumărate. Poliţiştii şi jandarmii au ieşit de mai multe ori la faţa locului în urma unor revolte.

Unul dintre localnici a povestit cum au vrut să îi monteze un stâlp exact în faţa porţii. El le-a spus constructorilor că nu este în regulă ce fac, dar nu l-au băgat în seamă. Disperat, a ieşit cu toporul la ei, astfel că l-au ascultat. Bineînţeles că au venit şi jandarmii şi autorităţile, iar problema s-a putut rezolva. Dacă nu ieşea cu toporul, astăzi nu putea intra în curte… Totul s-a întâmplat într-o ţară europeană în care cetăţenii au drepturi!?

Acum supărarea lor cea mai mare este cu blocarea accesului spre oraş pe la calea ferată. Oamenii au protestat şi vor mai protesta, însă data viitoare nu va mai fi atât de paşnic. După vizita celor de la Bucureşti, oamenii din Sătmărel le mai dau autorităţilor termenul cerut, de aproximativ două săptămâni, pentru găsirea unei soluţii. Dacă nu se va rezolva problema, vor ieşi masiv şi vor îndepărta ei betoanele care îi încurcă atât de tare.

Dar, cel mai bine, să îi lăsăm pe cei din Sătmărel să vă povestească:

15 comentarii

  1. H&R Răspunde

    Bronx de Satu Mare va fi pe acolo.

  2. Bogdan Dumitras Răspunde

    Ne plângem ca nu avem autostrăzi, iar când le avem vrem sa mergem cu bicicleta pe ele. Nu ne vom civiliza niciodată. România merita sa meargă cu PSD, PNL și UDMR în continuare.

  3. Beny Kira Răspunde

    Când trăiești pe câmp, nu poți înțelege ce înseamnă drum national

  4. Aalex Răspunde

    Cine a spus ca vrea sa mearga cu bicicleta pa centura?Peste tot in Europa e moda cu bicicleta, vezi Olanda,scrii acolo prostii😡

    • Bblex Răspunde

      Bine mă Olanda, da tu îi compari pe olandezi cu cei din Sătmărel sau souke mociag ?

    • H&R Răspunde

      @Aalex, dar tigari cu iarba nu vrei?

      • Aalex Răspunde

        Dar tu vrei praf in ochi?😂numai vor sa treaca la bariera pietonal sau cu bicicleta, atat….sunteti cu comentarii voastre, un zero mare😂😂😂

  5. Maci Laci Răspunde

    ÎN SFÂRȘIT SAU DEȘTEPTAT OAMENII ȘI IES AFARĂ SĂ ÎȘI FACĂ SINGURI DREPTATE CU TOPORUL CU FURCA CU ORICE AU LA ÎNDEMÂNĂ!!!! BRAVO OAMENI BUNI FELICITĂRI AVEȚI TOATĂ STIMA DE LA MINE!!!

    • Ranger Smith Răspunde

      Na fuji ca itit i-au tatie cosurile de picknick si mori de foame da-te draq

  6. Gyuri Răspunde

    Un popor care alege in conducerea țării, hoți, condamnați, incompetenți si impostori, NU este victimă. ESTE COMPLICE!

  7. roby Răspunde

    satmarel sa alipit de satu mare pentru alegeri ,culegeti roadele

  8. Aalex Răspunde

    Si noi romanii umblam cu biciclete, nu au toti masina….

  9. Alin Răspunde

    Ți-ai luat bacalaureatul în sesiunea 2021-2022!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.