Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

16 august 2022. Ziua în care PNL iese de la guvernarea locală şi intră PSD. REZUMATUL ZILEI

Partidul Național Liberal (PNL) Satu Mare a anunțat, astăzi, marți, 16 august, în cadrul unei conferințe de presă, că iese de la guvernarea locală. Liberalii sătmăreni i-au acuzat pe cei de la UDMR de totalitarism, iar prin vocea președintelui Adrian Cozma cei de la PNL au prezentat principalele motive care au dus la ruperea relațiilor cu UDMR la nivel local. După anunțul liberalilor, UDMR nu a mai așteptat demisii și a acționat imediat: Pataki Csaba a convocat o ședință de urgență pentru a-i elibera din funcție pe cei doi vicepreședinți PNL, Ioan Rus și Cristian Beşeni. Mai mult, UDMR va schimba cât de repede și viceprimarii municipiului Satu Mare.

PNL iese de la guvernarea locală și acuză: Nu putem gira derapajele administrației totalitare UDMR

,,Alegătorii noștri nu sunt de vânzare”, a declarat Adrian Cozma, în cadrul conferinței de presă în care liberalii au anunțat că ies de la guvernarea locală. A urmat apoi o tiradă de acuzații la adresa celor de la UDMR, președintele PNL Satu Mare prezentând principalele motive care au dus la ruperea relațiilor cu UDMR la nivel local.

Principalele declarații ale președintelui PNL Satu Mare, Adrian Cozma:

– Cunoașterea limbii maghiare, condiție la angajarea în Primăria Satu Mare. Nu poți să stabilești un astfel de criteriu;

– Încălcarea repetată a accesului la informații publice; întârzierea punerii în execuție a unor lucrări din fonduri europene, cum ar fi amenajarea malurilor Someșului;

– Nici la județ lucrurile nu merg bine. E de ajuns să ne uităm la situația de la bibliotecă, să vedem starea drumurilor din județ, să vedem modul în care sunt administrați banii și cum totul se îndreaptă spre o anumită culoare, spre UDMR;

–  un posibil tun imobiliar al administrației locale care se pregătește la ștrandul municipal Satu Mare;

– Situația de la Clubul Sportiv Municipal Satu Mare merită o atenție deosebită și vă asigur că situația de la CSM este o prioritate pentru noi, să vedem cum au fost administrați banii;

– Parcarea subterană din centrul municipiului Satu Mare: Primăria vrea să ne spună cât de mult bine ne face prin concesionarea pe 50 de ani a unei suprafețe din centrul municipiului Satu Mare;

– Comasarea celor patru școli a fost oprită cel puțin pentru o perioadă de timp. Dacă PNL și eu nu ne implicam în acea problemă, astăzi școlile românești erau duse la periferia municipiului Satu Mare;

,,Acestea sunt lucruri pe care nu le tranzacționăm, sunt aspect pe care nu le negociem pentru toate funcțiile din lume. Marele noroc este că nimeni nu-i veșnic, nici președintele Consiliului Județean și nici primarul municipiului Satu Mare”, a mai spus Adrian Cozma.

Răspunsul UDMR: Vicepreședinții CJ, eliberați de urgență din funcție. Urmează viceprimarii

Preşedintele UDMR al Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba, nu a mai aşteptat demisiile celor doi vicepreşedinţi PNL, Ioan Rus şi Cristian Beşeni, ci a convocat o şedinţă de urgenţă pentru a-i elibera din funcţie.

PSD i-a propus în şedinţa extraordinară de astăzi pe Lenuţa Cornea şi Oliviu Buzgău pentru funcţiile de vicepreşedinţi, iar votul a fost o formalitate din moment ce UDMR, PSD şi PMP s-au înţeles înainte de şedinţă.

UDMR va schimba cât de repede şi viceprimarii municipiului Satu Mare. Întrebat dacă vor fi schimbaţi şi viceprimarii, Pataki a dat afirmativ din cap, iar când a fost întrebat în cât timp, el a spus că trebuie să se întoarcă primarul Kereskenyi Gabor din concediu.

Mircea Govor a fost şi mai clar, el spunând că PSD poate obţine un post de viceprimar deoarece o singură persoaneă doreşte acest lucru, şi anume consilierul local Cristina Ilieş.

 

 


CITEȘTE ȘI:

 

9 comentarii

  1. Adi Răspunde

    O adunătură statuta , în frunte cu umflatul altă din stânga lui Cozma ! Dar au dreptate ungurii sunt cam obraznici .

  2. Alin Răspunde

    …au cam ieșit de tot….că și Stef din politică așa o să iasă și Cozma cu acoliții lui!

  3. Satmaresn Răspunde

    Alegătorii PNL nu sunt de vânzare, dar conducătorii partidului da. Prin cate partide s-a plimbat Cozma si Romi Pop numai sa prindă ciolanul?? Cate curte au pus pe funcții și cati analfabeti numai sa nu miste nimeni în front ? Adevărații pnl-isti au plecat de jena. Asa merita. Normal daca au ieșit de la guvernare nu-si da demisia și Romi Pop ??

  4. Un alt sătmărean Răspunde

    Nu își dă că Romeo Pop este subprefect iar prefect este roman PSD,nu UDMR drept urmare Cozma nu are nimic cu PSD el se războiește cu UDMR….intelesumai dragă!?:)))

  5. Înca un sătmărean Răspunde

    Escrocul adevar graieste, numai ca este cam tarziu, înlaturand adevarati pnl-isti, numai sa isi faca jocurile murdare. Cam tarziu prietene, iti spune unul dintre cei inlaturati de tine. Si totusi nu se putea face alianta romaneasca la Satu Mare, din cate stiu PSD +PNL plus PMP au majoritate

  6. H&R Răspunde

    PNL iese, sau au fost dați afară? Nu-i totuna.

  7. satu mare Răspunde

    Adriane tată,admir curajul tau de a te lua cu ăștia de gat,dar inacelas timp tare am vrea noi satmarenii să știm care este asul tau din mânecă și când îl vei scoate sa le dai șah mat….singur nu ai cum sa ii faci pe ăștia, Govor a trădat,a intrat la butoane deacum înainte nu te mai saluta,ziceați ceva de alianța românească,poate atuncea era șanse să dai cu UDMR de pământ,dar cu Govor la butoane și cu un UDMR care câștigă fara prea mari eforturi alegerile șanse 0/ să ieși învingător împotriva lor,drept urmare dacă nu ai o strategie puternica cu care să îi zdrobești in 2024 vei deveni istorie și vei ieșit pe ușă din dos exact că Albu!!!

    • c-block Răspunde

      @satu mare, tu chiar vrei un alt experiment pe pielea sătmărenilor asta după eșecul răsunător Coica? Care atâta știa că ungurii sunt de vină pentru orice și șlusspass? Adică îți pui în cap 35-40% din electoratul local și apoi te trezești că ești sabotat? Asta pe lângă faptul că nici idei nu ai? Cât de bou trebuje să fii pentru asta? Nu vezi unde USR sau oamenii lor au câștigat ce se întâmplă (București, Brașov, Timișoara)? Au o mână de oameni dar nu au cu cine administra.

  8. 3,14 Răspunde

    Pai astia au iesit dar…nu au iesit, Bucurestiul nu stie, in SM demisii nu exista. Dau din gura pana asuda si tot acolo la ciolan raman. Intelege cineva ceva din demisia nedemisie, plecare dar cu tine… ramanere? Ca yo nu stiu…pt cine sa mai votez? Gura bate…una-alta la pnl. Ma predau, nu mai inteleg nimic dar…Imi place sa ma bag in seama.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.