Ultima actualizare: azi, 21:26

Locale

A ucis doi soți cu sânge rece și a cerut pedeapsă mai ușoară. Judecătorii nu au avut milă

Bărbatul are i-a ucis anul trecut pe cei doi soţi din Târșolț în propria lor locuinţă și-a primit sentința. Individul a făcut apel, cerând o pedeapsă mai ușoară, însă judecătorii nu au avut milă și ș-au condamnat la închisoare pe viață.

Cumplita întâmplare care a dus la moartea celor doi soți s-a petrecut pe 17 iunie 2021, în satul Târșolț. În acea seară, după ora 22:00, Ioan Melciu se întorcea de la barul din centrul localității, iar pe drumul spre casă a văzut ușa locuinței victimelor deschisă. I-a auzit pe cei doi soți vorbind într-o altă încăpere, dar el s-a dus spre dormitorul acestora. A trecut printr-o bucătărie de unde a lua două cuțit, iar în hol a văzut telefonul fix, pe care l-a scos din priză.

A stat ascuns după uşa de la intrare, până când bărbatul de 83 de ani și soția lui, de 76 de ani, au mers la culcare. A mai așteptat aproximativ un sfert de oră după care a intrat peste victime.

,,L-a atacat pe bărbat cu unul dintre cuţite, aplicându-i două sau trei lovituri la nivelul pieptului şi gâtului. Femeia s-a apropiat de ei, dar a împins-o spre patul ei si a lovit-o pe aceasta în spate de două-trei ori cu același cuţit”, au stabilit anchetatorii, potrivit sentinței Tribunalului Satu Mare, publictă pe portalul Rejust.

Melciu a batjocorit-o apoi pe femeie, iar la final a lovit-o cu cuțitul în zona gâtului. După comiterea crimelor, a șters o parte din sânge cu un prosop pe care l-a aruncat apoi în sobă. Decis să șteargă urmele, a dat drumul buteliei de gaz și a dechis un ochi de la aragaz. A luat un obiect de îmbrăcăminte și i-a dat foc cu bricheta, după care a ieșit din cameră, închizând ușa cu cheia.

A mers apoi într-o bucătărie de vară și, de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat, a luat mâncare și bere din frigider, aruncând în chiuvetă cele două cuțite pline de sânge. După aproape două ore a plecat din casa victimelor, îndreptându-se spre propia locuință.

Cadavrele soților uciși de Melciu au fost găsite a doua zi, după ce, speriată că părinții săi nu-i răspundeau la telefon, fiica celor doi bătrâini, stabilită în Statele Unite, i-a alertat pe vecini și pe polițiști.

Stabilind că individul a avut discernământ în momentul comiterii faptei, judecătorii Tribunalului Satu Mare au hotărât să-l condamne la închisoare pe viață și plata a 1.000.000 de lei daune morale fiicei celor doi soți. ”Ferocitatea şi determinarea cu totul ieşită din comun cu care a acţionat inculpatul, actele de agresiune extremă fiind realizate cu intenția vădită de suprimare a vieţii, conduita inculpatului ulterior comiterii faptelor, caracterizată de intenţia de a ascunde faptele reprobabile prin incercarea de incendiere a locuinței, în contextul în care profilul general al acestuia se caracterizează printr-un comportament de tip agresiv, cu un risc foarte ridicat de reiterare a comportamentului infracțional prin violenţă, evaluat prin prisma reactivității şi agresivității crescute, pe fondul consumului excesiv de alcool, modului de viaţă total dezorganizat şi parazitar, şi a predilecției încălcării frecvente a normelor de conduită socială, ce reliefează un total dispreț faţă de respectarea normelor juridice ce apără şi protejează valorile sociale, se justifică aplicarea pedepsei închisorii în regim privativ de libertate în cuantumul maxim prevăzut de lege”, a precizat instanța de fond.

Sentința Tribunalului Satu Mare a fost dată pe 7 iulie 2022, iar apelul declarat de Ioan Melciu a fost respins de Curtea de Apel Oradea după doar o lună de judecată și două termene, ceea ce arată că probele împotriva inculpatului au fost zdrobitoare.

Sursa: bihorjust.ro.

7 comentarii

 1. radical2 Răspunde

  Totusi, ce a cauzat acest gest? Mi-e greu sa cred ca cineva actioneaza atat de oribil din senin. Nu i-au apararea criminalului. Dar totusi. Fenomenul trebuie sa aiba o cauza serioasa. Nimeni nu face asa ceva oricat de mizerabil ar fi. Asta ar fi interesant de aflat. Pare mai mult a razbunare.

 2. covid 21 Răspunde

  Se cunoștea foarte bine că omul nu are toate țiglele pe cap. Dacă sistemul își făcea treba clar nu se ajungea aici. Practic este situația ca și cu Seres ăla care a omorât pe acel om nevinovat la Casa Albă acum doi ani în buricul târgului!!!!! Aplauze eroilor p@lii!😱😲💩💩💩🤮🤮🤮
  De ce tot dați rateuri????? Și mai vreți tot felul de chestii speciale, drepturi și sporuri??? Că le meritați????

 3. Valahu Răspunde

  Merita un KAKAT toti care lucreaza in aceasta institutie numita Justitie!

 4. covid 21 Răspunde

  @aValahu. Stai că măcar acum au dat închisoare pe viață. Măcar atât!

 5. cetatean platitor de taxe Răspunde

  Nu sunt de acord ca o viata intreaga societatea,adica noi toti sa platim pentru el lunar mii de lei reprezentand detentia cu paza si alimentatie si ce drepturi or mai fi avand…Ori isi ispasesc pedeapsa prin munca silnica astfel incat statul sa fie degrevat de cheltuieli ori aleg streangul si cu asta basta…legea talionului ar trebui actualizata ca prea multi talhari si criminali isi fac de cap si nu tin cont de nimic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.