Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Cățelușii își caută stăpâni. Un nou Târg de adopții în municipiul Satu Mare

Având în vedere numărul mare de abandonuri de câini, pui și nu numai, Asociația Freelife organizează, sâmbătă, 13 august, un nou Târg de adopții în municipiul Satu Mare.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 13 august, între orele 11.00 și 18.00, la Auchan Satu Mare, intrarea principală, iar voluntarii asociației Freelife speră ca sătmărenii să adopte cât mai mulți pui.

,,De asemenea, sătmărenii sunt așteptați la Adăpostul Freelife pentru a vedea și adopta câinii aflați la adăpost, unii de câțiva ani buni. Toți sunt sterilizați, microcipați, vaccinați și așteaptă doar o curte pe care să o păzească”, spun reprezentanții Asociației Freelife Satu Mare.

5 comentarii

  1. comentator Răspunde

    Cautati mai degraba ceva parteneri veterinari si faceti cumva sa aveti finantare pentru sterilizare. Asa niciodata nu dati de capat!

    • carmen fratila Răspunde

      Domnule/doamna comentator, spre stiinta tuturor, exista o lege,data in 2015, care obliga posesorii de caini fara pedigree ( pedigree-ul este dat doar de Asociatia Chinologica ) sa-i sterilizeze.Exista de asemenea un program gratuit de sterilizare pentru persoanele cu venituri reduse.Catelusii de la adapostul Freelife sunt toti sterilizati.Intr-adevar, aveti dreptate, nu vom da de capat pana cand romanul nu va intelege sa respecte legea si va abandona in continuare pui ( in diverse locatii si diverse recipiente), caini maturi ( de care s-au saturat) sau caini batrani ( care sunt o povara).Cu stima,!

      • comentator Răspunde

        Sunt posesor de câine cu pedigree de aceea mi-am permis să comentez. Nici un sistem nu e perfect, tot timpul vor fi astfel de câini care scapă. Trebuie mulți ani și în primul rând trebuie autorități care să ia taurul de coarne. Noi încă stăm bine aici la noi dar nu pot uita cazul diplomatului japonez din București în 2006 și uite au trecut ani buni și nu se întâmplă nimic sesizabil! Freelife lucrează pompieristic pentru că nu poate face altceva. Nici capacitatea în acest sens nu poate avea, Trebuie puternic lucrat pe mentalitatea oamenilor și asta mai ales la țară. Dar nu numai acolo. Sterilizarea e foarte scumpă, din ce văd sunt prețuri între 450- 1000 RON (foarte mult) de aceea ar trebui venit în întâmpinarea proprietarilor cu astfel de oferte și nu așteptat să ajungă câinii la adăpost care vor fi apoi sterilizați. Nu de alta dar o cățea poate făta până la 6-10 pui în două serii pe an și atunci noi ce mai facem? Încet ne mutăm de pe planetă. Idem la pisici. Nu cred că veterinarii la ce prețuri practică nu-și permit fiecare câteva sterilizări pe lună pro bono. Atât. Ar fi și treabă de imagine plus reclamă.
        Am fost în Spania și în Portugalia și nu am văzut țipenie de câine vagabond. Dar la Barcelona dacă te prind că ai aruncat puii primești amendă de 900 €. Asta era acum 10 ani! Știu pentru că am întrebat.

  2. Vas Răspunde

    E plin Sătmarul de potăi. Nu vă ajunge, vreți și mai mulți? Apoi să nu vorbesc despre rahatul lor, pe care majoritatea îl lasă pe spațiul verde, iar copaci se usucă de la atâta pișat de câine. Un oraș infect.

    • comentator Răspunde

      Exact asta ar fi ideea ca să fie capturați, sterilizați și atungi după cunoștințele mele minime de biologie nu mai fac pui. Plus că fiind la adăpost nu mai hoinăresc pe străzi. Ce nu pricepi? Restul cu rahatul de câine depinde de fiecare proprietar. Și eu văd foarte multe și se și vede diferența dintre rahatul de câine vagabond (sunt multe) și cel cu stăpân. Cei care au stăpân de obicei primesc hrană uscată implicit “produsul final” arată altfel. Ăștia cel puțin trebuie prinși și amendați, arși la buzunar. E nesimțire curată. Eu strâng după câinele meu. Nu e mare efort deloc. În paranteză eu aș reintroduce impozitul pe animale de companie. Primăria ar încasa ceva bani, nu mult dar și babele nu ar mai ține căței-pisici-purcei-papagali fără număr. Nu de alta, le-ar arde la buzunar, puțin dar destul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.