Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

Cel mai bun smartphone Android: cum să faci cea mai bună alegere pentru tine

Întotdeauna este bine să știm ce se întâmplă între diferite generații, știind astfel schimbările care există între dispozitive. Astfel, comparăm acum Samsung S22 Ultra cu Samsung S21 Ultra, unele dintre cele mai bune smartphone-uri cu sistem de operare Android, pentru a vedea care sunt asemănările și deosebirile dintre cele două și dacă merită să plătești mai mult pentru Samsung S22 Ultra.

Cel mai important lucru, și cred că primul lucru care trebuie știut, este că, deși sunt două dispozitive foarte asemănătoare din multe puncte de vedere, Samsung a răsturnat conceptul și acum avem cu adevărat două dispozitive cu un public poate ușor diferit. Samsung Galaxy S21 Ultra a fost un flagship și atât. În schimb, Samsung S22 Ultra este “noul Note” al mărcii, cu tot ceea ce implică acest lucru în ceea ce privește vizibilitatea mărcii, plusurile de productivitate și designul, iar în privința acestuia din urmă nu se aseamănă deloc.

Design

Cea mai mare diferență dintre cele două dispozitive este designul. Este uimitor și puțin ciudat ce s-a întâmplat cu Samsung S22 Ultra. Modelul de anul trecut a fost îndrăgit de cei mai mulți dintre noi, iar cel de anul acesta nu seamănă deloc cu el. A schimbat linia de design cu una care amintește de Note, avem o idee foarte diferită, un modul de cameră reproiectat și un limbaj de fabricație diferit. Care este mai bun? Din punct de vedere al designului industrial, ambele sunt superbe și nu vom intra în detalii estetice.

Display

Samsung Galaxy S21 Ultra a avut cel mai bun ecran din 2021, iar Samsung S22 Ultra are, probabil, cel mai bun ecran din 2022. Este o evoluție a pieței, aceeași dimensiune a panoului, dar cu un format diferit, rezoluția se schimbă oarecum. Avem diferențe și în ceea ce privește rata de reîmprospătare, Samsung S22 Ultra pornind de la 1 Hz. Și, în sfârșit, are și o luminozitate maximă mai bună, cu 1750 de nits, față de 1500 de nits de anul trecut. Nu există diferențe majore, dar ele există.

Performanță

Și aici putem spune că avem diferențele obișnuite care apar în “un an de evoluție”. Și în toate versiunile, pentru că Samsung are versiuni cu Exynos pentru unele teritorii și Qualcomm pentru altele. În unele avem Exynos 2200 și Snapdragon 8 Gen 1, iar anul trecut am avut Exynos 2100 și Snapdragon 888.

Durata de viață a bateriei

Una dintre cheile pe care le-am găsit la design, și nu atât pentru că este un avans pe care utilizatorii îl vor remarca, ci datorită muncii de design industrial, a fost faptul că au menținut capacitatea bateriei în ciuda faptului că avem un S-Pen în Samsung S22 Ultra. La 5000 mAh, durata de viață a bateriei ar trebui să fie similară, dar avantajul este la modelul din acest an, deoarece are o încărcare rapidă de 45W, față de 25W pentru opțiunea 2021.

Experiența utilizatorului

Acesta este întotdeauna unul dintre elementele de care ar trebui să ținem cel mai mult cont atunci când vorbim despre un smartphone. Și da, avem One UI pe ambele, iar Samsung Galaxy S21 Ultra va fi actualizat, dar nu va avea niciodată aceleași caracteristici ca Samsung S22 Ultra. Și mai mult, firma a asigurat patru ani de actualizări majore, garantând Android 16, în timp ce pentru terminalul din 2021, putem ghici trei actualizări ale sistemului de operare, lăsându-l la Android 14.

Camere foto

Adevărul este că, în ceea ce privește hardware-ul, nu am văzut aproape nicio diferență, sau aproape nicio diferență, pentru că, cu excepția stabilizatorului optic îmbunătățit de pe camera principală, nu au existat anunțuri din partea Samsung. Adevărul este că, din primele teste, se pare că teleobiectivele sunt mai bune și totul vine de la puterea de procesare, datorită noilor algoritmi și noilor procesoare. Un bonus în fotografie și video, dar mai ales în modul portret.

3 comentarii

  1. H&R Răspunde

    Numai Samsung există în lume?

  2. @H&r prostu cainele nostru Răspunde

    Scroafa de ma-ta care te-a fatat cu telefonul pizdiiii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.