Ultima actualizare: azi, 09:22

Locale

FOTO. Atenţie la ţepe pe WhatsApp. Un sătmărean s-a trezit “milionar” în dolari

Atenţie la ţepe pe WhatsApp. Un sătmărean s-a trezit “milionar” în dolari, doar că a refuzat să îşi revendice premiul, ştiind că este vorba despre un scam.

Zi de zi în mediul online apare un nou scam. În această dimineață un sătmărean a primit un mesaj pe WhatsApp care îl anunță că în contul acestuia a intrat o sumă de bani. Tot ce trebuie să facă este să intre pe un link pentru a-şi verifica soldul.

Acest tip de scam reprezintă fraudă. Scammerii doresc să obțină informații cu caracter personal sau de a răspândi un cod sau software dăunător pe dispozitivul respectiv şi să extragă date sau să efectueze plăţi.

Oamenii sunt sfătuiţi să se informeze înainte de a accesa pe unele linkuri.

“Primul semn de întrebare a fost când am văzut că primesc mesaj de la un număr de telefom pe care nu îl am în agendă, apoi am observat că este un număr străin. Când am văzut că trebuie să accesez un site şi să mă loghez pentru a-mi vedea contul, care are un sold de peste 4 milioane de dolari mi-am dat seama imediat că este un scam. Recomand tuturor să fie foarte atenţi la ce mesaje şi linkuri primesc, să nu rămână fără conturi, fără date sau fără bani”, a spus sătmăreanul “milionar”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.