Ultima actualizare: ieri, 21:34

Locale

Părintele Constantin Necula, la Certeze: Poate că Cristos are buletin de Negrești Oaș

Părintele Constantin Necula, cunoscut în toată ţara pentru modul în care explică în special tinerilor rolul bisericii şi al credinţei, a avut doar cuvinte de laudă la adresa sătmărenilor şi maramureşenilor adunaţi marţi pe dealul de la Hura Certeze, în cadrul evenimentului Satele Unite ale Maramureşului şi Sătmarului.

Invitat de onoare, preotul profesor Constantin Necula a avut o discuţie pe scenă alături de autorul Mihail Neamţu, arătând hărnicia şi modul în care oamenii din aceste zone au apărat creştinismul şi poporul român. El a vorbit şi despre cei plecaţi peste hotare, în ţări străine, arătând cât de importantă e credinţa lor.

„Acolo, în fața altarului, nu avem altă limbă, nu avem altă nație, suntem creștini ortodocsi, lipiți de Dumnezeu. Iar Cristos din când în când poate că are și buletin de Negrești Oaș, știu eu, dar în niciun caz nu se afirmă fără să țină cont de cei care sunt acolo…Când eram mic stăteam mereu cu ochii măriți pe geam să văd dacă nu trece Dumnezeu prin grădină,” a spus părintele Constantin Necula.

De asemenea, Mihail Neamțu a vorbit despre sacrificiile românilor pentru credință şi despre hărnicia celor din aceste locuri.

“Cultul muncii, există o râvnă special nu doar pentru agoniseală ci și pentru proprietate. Oameni aceștia nu s-au predat în fața socialiștilor, în fața comuniștilor, niciodată nu au cerșit ceva anume. Au dorit să își construiască destinele prin propria lor inteligența și prin brațele cu care au lucrat pământul. Oșenii sunt pur și simplu un fel de hărnicie”, a spus Mihail Neamţu.

„Indiferent de țara unde am ajuns se vedea echipa de oșeni, de maramureșeni în construcții. Că blocul ăla era mai sus cu 5 etaje decât celălalt. Să vă țineți ritmul că nu aveți ce face, creșteți-i în continuare pe copii să respecte bătăturile din palme”, a mai adăugat părintele Constantin Necula.

Dialogul dintre Mihai Neamţu şi Contantin Necula poate fi urmărit în videoul din acest link, de la minutul 17:30

 

 

4 comentarii

  1. Gheorghe Răspunde

    Popa si neamtu au iesit la laudat de romani.Cateodata ar fi bine ca in loc sa vorbiti sa taceti ca intrati in zona penibilului.Pastrati simptul masurii.Poate l-ati luat pe Cristos si l-ati facut roman,negrestean si neaparat ortodox?Blasfemie!Ma popa,pe Cristos si pe Dumnezeu nu-i putem noi manevra dupa voia noastra asa cum credeti voi.De ce trebuie sa se exagereze cu aceste afirmatii?Doar ca sa fiti pe plac unor oameni,sa-i maguliti,pentru ce?Penntru un blid de linte sau poate muuult mai mult??!!Prietenii stiu de ce!

  2. A Răspunde

    Ce vrăjeală ieftină vinde popa

  3. 💩💩💩💩💩 Răspunde

    Poate că cristos nici n-a existat ci l-au inventat poponauții ca să justifice minciunile lor!!!

    • History Răspunde

      Îți recomand să cauți pe net despre cultul lui Ahura Mazda dar mai ales despre cultul lui Mithras, ambele religii din podișul iranian. Acesta din urmă era cultul religios preferat mai ales în rândurile legiunilor romane drept urmare peste tot în fostul imperiu roman sunt așezăminte ale lui Mithras. Și la noi sunt câteva zeci în țară. Dacă citești vei rămâne cel puțin surprins, multe lucruri seamănă cu cultul creștin, de fapt zici că sunt copy-paste de acolo (cina cea de taină, 12 apostoli, faptul că reînvie după moarte etc.). Doar că prima dată a fost Mithras.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.