Ultima actualizare: azi, 10:48

Locale

FOTO. Razii de amploare pe șoselele județului. Peste 80 de șoferi au rămas fără permis

În ultimele 72 de ore, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au acționat în întreg județul, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere. Acțiunile desfășurate au avut ca scop combaterea nerespectării regimului legal de viteză, precum și depistarea și sancționarea conducătorilor auto care se află sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

În urma activităților întreprinse, au fost aplicate peste 380 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002R, în valoare de peste 187.000 de lei. Totodată, polițiștii rutieri au luat măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce în cazul a 87 de conducători auto.

Dintre aceștia, 66 au fost surprinși de aparatura radar circulând cu viteze peste limita legală, 14 au fost sancționați pentru efectuarea unor manevre a depășirii neregulamentare, iar 4 conducători auto au fost depistați sub influența alcoolului.

Exemple:

La data de 12 august, în jurul orei 20.30, polițiștii rutieri, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu în localitatea Nisipeni, au efectuat semnale de oprire unui autoturism, la volanul căruia se afla un bărbat, de 30 de ani, domiciliat în aceeași localitate.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie. În cauză, cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere.

La data de 14 august, în jurul orei 04.30, polițiștii din Satu Mare, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier, au oprit pe o stradă din localitatea Negrești-Oaș un autoturism, condus de un bărbat de 25 de ani, domiciliat în localitatea Călinești-Oaș.

Conducătorul auto a fost supus testării cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație alcoolică de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Orășenesc Negrești-Oaș, unde i-au fost prelevate mostre biologice pentru stabilirea cu exactitate a unei eventuale alcoolemii.

În cauză, se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Sursa: IPJ Satu Mare


CITEȘTE ȘI:

4 comentarii

  1. Norik Răspunde

    AU IEȘIT HOȚII LA DRUMUL MARE!!!!

    • 🤔🤔😲🤪😅 Răspunde

      Și cine spune asta? Că văd că hoțul strigă hoțul!😱😲🥴💩

  2. Un sătmărean Răspunde

    Azi dimineață în stația de autobuz de la urcarea podului Golescu dinspre piata Someș lângă biserica starea echipajul de poliție să vadă cine nu acorda prioritate la trecerea de pietoni,era sa de-a unul peste mine când am trecut bineînțeles nu mi-a acordat prioritate,dar domnișoara cu domnișorul din mașină miliției nu s-au sinchisit să îl oprească….poliția sătmăreană!!!

  3. Xxxx Răspunde

    Foarte bine fac !!!
    Daca faci un drum din Satu Mare până în Oradea, te sperii câți inconștienți îți ies în cale , depășiri în curbe cu vizibilitate sub 50 de metri, nebuni cu familie si copii în mașină !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.