Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

VIDEO&FOTO. Creșă și grădiniță de nivel european, inaugurate la Satu Mare

Creșă și grădiniță de nivel european, inaugurate la Satu Mare. O creșă și o grădiniță de nivel european au fost inaugurate, astăzi, în municipiul Satu Mare în prezența primarului Kereskenyi Gabor și a secretarului de stat Zoltan Kallos. Este vorba despre Grădinița Nr. 29 și Creșa Punguța cu 2 Bani situate pe strada 1 Decembrie.
Creșa are o disponibilitate de 40 de locuri, iar grădinița de 60 de locuri.
„Asistăm astăzi la un moment important din istoria educației sătmărene, un moment important al comunității noastre. Este printre primele proiecte pe care le-am demarat pe Programul Operațional Regional, este un proiect în valoare de aproape 3 milioane de lei. Astăzi s-a finalizat, dar nu ne oprim aici. […] Educația este o prioritate zero a municipalității. Considerăm că fiecare ban investit în sistemul educațional sătmărean este o investiție în viitor. ”, a declarat Kereskenyi Gabor. 
Rezultatele proiectului sunt calitatea îmbunătăţită a infrastructurii sistemului de educaţie preşcolară din municipiul Satu Mare și nevoi de bază satisfăcute ale copiilor prin servicii educaţionale îmbunătăţite, ce permit acestora să-şi valorifice potenţialul într-un grad maxim şi să se pregătească pentru un start bun la şcoală şi în viaţă, se arată în proiectul publicat pe pagina Primăriei Satu Mare.
Valoarea totală a proiectului a fost de de 2.984.852,48 lei din care valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR este de 1.037.407,97 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național este de 158.727,13 lei, valoarea cofinanțării eligibile a beneficiarului este de 1.788.717,38 lei.

Transmisiune LIVE de la inaugurare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.