Ultima actualizare: azi, 08:53

Locale

VIDEO. Solarii pline de cannabis în judeţul vecin! Au cumpărat o casă izolată şi pus 2.600 de plante

Solarii pline de cannabis în judeţul vecin! O plantație ilegală de cannabis a fost descoperită în Bihor de polițiștii de la Serviciului Antidrog – Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Oradea. Aceștia au găsit un număr de 2.628 de plante de cannabis, având o greutate de 203 kg.

”În data de 24.08.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Oradea împreună cu poliţiştii Serviciului Antidrog – Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, identificând la locația respectivă două solarii de mari dimensiuni, amenajate în vederea cultivării plantelor de canabis, prevăzute cu sisteme de irigare și ventilație, în care se aflau 2.628 de plante de canabis, în diferite stadii de dezvoltare” se arată într-un comunicat al DIICOT.

Procurorii DIICOT Oradea au dispus reținerea pentru 24 de ore a celor 4 inculpați. În decursul luni iulie aceștia au cumpărat imobilul din județul Bihor în scopul înființări culturii de cannabis. Casa se află într-o locație izolată, muntoasă care este greu accesibilă. O parte din casă este special amenajată pentru uscarea plantelor de canabis.

„În aceeaşi locaţie au fost identificate echipamente specifice de ventilaţie, sisteme de irigat, hidrofoare, sisteme de iluminat, dispozitive specifice de reglare a temperaturii şi PH-ului din apă, fertilizatoare, cântare electronice de precizie, precum şi alte aparaturi specifice în cultivarea plantelor de canabis”, arată DIICOT.

De asemenea, în urma celorlalte 3 percheziții domiciliare, efectuate în municipiul Oradea, au fost descoperiți și ridicați 10.945 de euro, 19.800 de lei, cântare electronice de precizie și 4 telefoane mobile.

În cursul zilei de joi, 25 august, cei 4 vor fi prezentați judecătorului de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

Un comentariu

  1. Vulpea bi-polara Răspunde

    Inceti la minte plavanii aia faca nu s-or gandit ca le va bate potera la usa imediat dupa prima factura de curent. C doar se stie ca toate casele parasite au consum de peste 1000kw pe luna, mai ales cele izolate si proaspat cumparate. Poate dupa eliberare mai baga max 1000 lei intr-un generator de curent,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.