Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

VIDEO. TIR-ist deranjat de biciclişti. Îi claxonează şi prăfuieşte ca să se răzbune!

TIR-ist deranjat de biciclişti. Şoferul unui TIR a fost foarte deranjat de bicicliştii pe care i-a întâlnit astăzi pe drum, în zona localităţilor Petin – Ambud.

Imaginile au fost surprinse astăzi, în jurul orei 17 şi transmise redacţiei PortalSM. Pe sectorul de drum respectiv erau mai multe grupuri de bicicliști, care se pare că l-au enervat pe şofer. Acesta i-a claxonat când s-a aflat în dreptul lor, în timp ce îi depăşea, iar după ce i-a depăşit a pus frână şi a coborât puţin de pe şosea pentru a genera un nor de praf în spatele său şi a-i umple de praf pe biciclişti.

Gestul s-a repetat de mai multe ori, de fiecare dată când şoferul depăşea biciclişti, nefiind vorba despre o singură ieşire accidentală…

 

20 comentarii

  1. Pop Ioan Răspunde

    Depasire cum scrie in cartea mare si se preda la scoala de soferi : trecere de pietoni si linie continua. Atit din partea TIR-ului cit si din partea furgonetei. Politia nu-i acorda citeva puncte “bonus” si ceva concediu de odihna involuntar si obligatoriu, cu autovehiculele trase pe dreapta????

    • Cetateanul Răspunde

      Dar ce greu le era la biciclisti sa incetineasca usor si sa iasa putin de pe carosabil sau chiar sa opreasca cateva secunde pentru ca eu asa.procedez intotdeuna . Atunci cand circul pe un drum si e destul de ingust, mai ales daca aud din spate ca vine un TIR sau ceva de genul ies de pe carosabil daca este cazul pana trece sau opresc cateva secunde chiar la marginea drumului . Ce e asa de mare lucru ? Trebuie soferul sa circule dupa biciclist un km ? Cand mai ajunge la destinatie ?

      • cazma Răspunde

        De acord cu tine cetatene adica eu platesc taxe de drum ca sa circul cu 5km la ora in spatele carubiciclistilor? Mai ales ca este dig pe acea portiune si puteau merge pe acolo

        • Cetateanul Răspunde

          Bicicileta e un mijloc sanatos si ecologic de deplasare, dar trebuie avut grija, nu sunt de acord cu “pistele” de pe trotuare, adica nu sunt de acord ca biciclistii sa foloseasca trotuarele ! Trebuie reglementat foarte clar, se abuzeaza de lege la greu, la mine in oras multi biciclisti circula cu 20-30 la ora pe trotuare la cativa cm de seniori si copii mici ! Plus ca la multi li s-a urcat la cap si acuma circula pe trotuar unde au chef si daca nu au “piste” !

          • @Cetateanul

            Bicicliștii au circulat perfect regulamentar, nu aveau obligația de a ieși de pe carosabil, și nici vorbă să oprească în afara carosabilului!
            În schimb, camionul a încălcat legea de mai multe ori, punând în pericol integritatea corporală a bicicliștilor!
            Merită 6 luni de suspendare, că popa!

        • @cazma Răspunde

          Ești un bou și un idiot!
          Bicicleta, așa cum a menționat i cetățeanul, este un mijloc de transport ecologic și nepoluant!
          Are EXACT aceleași drepturi de a circula pe drumurile publice că și orice alt mijloc y transport!
          Sectorul de drum din filmare pare un drum județean, deci scutit de taxa de drum, în schimb, cu posibilă limitare de tonaj, așa că poate că chiar camionul nu avea ce căuta pe acel drum!
          Pe viitor, dacă nu îți convine să stai după bicicliști, mai bine stai acasă și fă o labă să te calmezi!

  2. Erdei Andrei Răspunde

    Buna seara !

    Dupa pararea mea , nu ar trebui puncte de penalizare ! In schimb ar fi bine ca rutieristii sa faca bine si sa puna participantii la trafic in legalitate: adica , de cand exista centura ocolitoare al Satmarului, cum de se poate intra cu tonaj in oras , pe aceasta ruta daca nu este adresa tinta ? Adica pentru prostime este pus vis a vis de Hotel Melody indicatorul care este explicit si se refera la faptul ca nu se poate intra in oras doar daca este achitat tranzitul ? A verificat cineva acest lucru, sau este doar praf in ochi ?

  3. Chupacabra Răspunde

    După ce se vede, respectivii bicicliști nu par a fi autohtoni. Au venit în România să o viziteze, să o cunoască în modul cel mai nepoluant posibil și primesc respectul cuvenit din partea unui român adevărat. Cine e de vină ? Organele legiii incompetente și neputincioase. Mârlanul cu tirul nu ar avea tupeu să facă așa ceva într-o țară civilizată.

  4. Cetateanul Răspunde

    Printr-o lege normala biciclistii ar trebui SA FIE OBLIGATI SA IASA ACOLO UNDE E POSIBIL SAU SA OPREASCA PE MARGINEA DRUMULUI in cazul in care ar incomoda circulatia normala a masinilor . Ei circula pe drum cu alta viteza, nu pot sa aiba aceleasi drepturi in mod normal . Sunt de acord cu pistele de biciclisti realizate acolo unde le este locul, pe marginea drumul (deci sa nu incurce circulatia), in rest aberatii, legislatie proasta facuta cu dosul si cu bataie de joc pentru cetateni !
    Prin acuala legislatie biciclistii incurca atat pe cei care circula cu masinile cat si pietonii ! BIG TIME !
    Si eu sunt bicilist dar nu am ce cauta pe trotuar ca sa trec milimetric pe langa copilasi si seniori, sau sa ma cert cu pietonii ca nu pot sa umble normal pe trotuar, iar repet, cand sunt pe drum conduc PREVENTIV SI MA DOARE LA PATINA DE “LEGE” !

    • @Cetateanul Răspunde

      Ai tu niște vise erotice! Și n-ai vrea să le construim câte o bandă specială fiecărei mașini, cu regim special de viteză și câte un loc special de parcare la maxim 3 pași de ușa locuinței??
      Legile rutiere sunt, în mare parte, armonizate în toată Europa, nicăieri nu sunt aberații de genul celei pe care ai visat-o tu!
      Toți participanții la trafic au drepturi egale, indiferent că sunt pietoni, bicicliști sau “piloți” de camioane!
      Infrastructura rutieră este cea dată, regulile de circulație sunt clare, doar că mai sunt câțiva măgari care se trezește să își facă propriile reguli!
      Baiul este că tot boul și măgarul se supără când este prins în fapt!
      Sper ca poliția să identifice “justițiarul” și să -i aplice o pedeapsă exemplară!

      • Cetateanul Răspunde

        Nu au drepturi egale, pietonul nu are ce cauta pe carosabil decat atunci cand traverseaza, pentru ca se deplaseaza cu 6 la ora, biciclistul nu are ce cauta in mijlocul drumului si nici pe trotuar, astea sunt legi date anapoda in bataie de joc !

        • @Cetateanul Răspunde

          Tu ai permis de pescuit, că de condus sigur nu ai!
          Ești total paralel și cu condusul!

          • altu fără bmw

            👍. Din cauza specimenelor posesori de permis numai de ei știu pe ce căi dobândite e pericol să circuli pe șosele. Că la ei codul rutier e funcție de ce au eu nevoie. 😱🤮😤💩💩
            Eu în locul poliției rutiere aș identifica adresa IP și aș luat la puricat pe toți care au permis acolo.

          • Cetateanul

            De ce nu circula pietonii pe mijlocul drumului ca unii biciclisti si sa mergi dupa ei frumos sute sau km intregi ? Ei au drepturi egale cu tine, care esti la volan ! Eu nu ma indoiesc de inteligenta ta .

          • Cetateanul

            pentru altul fara bmw

            Aveam si eu un prieten sau mai bine zis era in grupul nostru de prieteni, la un moment dat a venit vorba de accidentele grave/mortale care se intimpla pe trecerea de pietoni . Eu i-am zis la om ca e mai sigur si mai de bun simt sa te asiguri bine si doar apoi, daca esti in siguranta si ceilalti pot sa opreasca in siguranta sa traversezi . Ce s-a ambalat omu ! Ca el nu se asigura ! Ca el are drepturi ! I-am zis omu, sti ca 90% din ucigasi nu fac o zi de puscarie, nu ? Ca el da in judecata conducatorul si se imbogateste ! I-am zis ce faci cu asa-zisa bogatie (poate conducatorul nu are bani sa faca un plin de benzina) daca o obtii si ajungi pe viata in scaun cu rotile ?
            Si-a dat examenul de inteligenta ! Deci la el banul e mai important de sanatatea, decat viata si “legea” il apara ! De aia mor mii de romani anual pentru ca “legea” ii apara !
            Eu am o atitudine preventiva in trafic, indiferent ca sunt pieton, biciclist sau conduc . Inainte de a intra intr-o intersectie ma asigur, chiar daca am prioritate ! Daca sunt pe bicicleta conduc FOARTE APROAPE DE MARGINE, IES DE PE DRUM SAU MA OPRESC DACA E CAZUL PENTRU A-I AJUTA PE SOFERI SA MA DEPASEASCA IN SIGURANTA, daca sunt pieton ma asigur cat e nevoie, nu ma bazez ca soferul care vine are permis, nu e drogat/baut/foarte obosit/nu sta pe telefon . Eu raspund pentru mine desteptule, nu “legea” !

          • Cetateanul

            pentru altul fara bmw

            Omule, nu ai decat sa circuli cu bicicleta pe trotuar, milimetric fara de copii mici, seniori si oameni bolnavi (locomotor, senzorial, etc) care saracii “pacatuiesc” ca au iesit din casa si circula pe trotuar cu domnia ta !
            Nu ai decat sa circuli cat mai mijlocul drumului cu bicicleta in asa fel incat sa nu te poata depasi nimeni fara sa fie nevoit sa intre pe contransens, sti tu sigur ca ti-a zis “legea” ca cel care e in spatele tau cu masina are permis, nu e in coma alcoolica, nu e foarte obosit, nu sta pe telefon, nu i se face rau la volan, etc si nu intra in tine sa te ucida pe loc . La mine in zona doar in ultima luna trei soferi au facut atacuri de cord la volan, deci esti in “siguranta”, legea iti “garanteaza” .
            Examenul l-am luat pe bune daca esti curios . Am zeci de diplome luate pe bune, daca esti curios !

  5. GB Răspunde

    “Turul României la ciclism începe de la Satu Mare și va fi urmărit de 100 milioane de oameni”. Deci cele întâmplate fac parte din strategia echipei “Bizon-itek” pe post de antrenament, care ca element total inovativ în ciclism a introdus un tir pe post de mașină de asistență. Schema se numește “Ceață” și se va aplica plutonului în cazul unei evadări de “bizon”. Mai au și alte scheme (de exemplu “Mătura” – unde tirul se comportă exact ca obiectul în cauză- mătură adversarii, sau “Vântu” – unde prin curenții de aer destabilizează cicliștii adverși, dar cea mai tare e “Zidul chinezesc”- nu o divulg să nu afle adversarii!!. Eu îi văd câștigători, Hai “bizoniii”!Postarea e un pamftet.

  6. c-block Răspunde

    Așteptăm intervenția mega-deputatului Cozma pe speță!🙏😱😩

  7. cizmaru Răspunde

    Cititi regulamentu de aplicare a codului rutier art.118 alin 2 a depasit regulamentar

  8. altu fără bmw Răspunde

    @Cetateanul. Eu am impresia că tu nu ai priceput ce am scris mai sus.
    Faptul că ai dreptul să circuli pe șosea nu îți dă dreptul să-ți bați joc de ceilalți participanți în trafic, pentru că aici asta s-a întâmplat. Și dacă un biciclist se dezechilibra din cauza prafului generat și cădea sub roțile unei mașini care venea din spate? Cine se crede tiristul p@lii ăsta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.