Ultima actualizare: azi, 12:11

Locale

Vreme capricioasă la Satu Mare. Cod galben de furtuni şi caniculă

Vreme capricioasă la Satu Mare. Meteorologii au emis în această dimineaţă un cod galben de furtuni pentru judeţul Satu Mare, care se suprapune unei avertizări pentru caniculă.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în intervalul 8 – 9 august deasupra României va persista un val de căldură cu disconfort termic ridicat.

“Valul de căldură va persista în regiunile sudice și sud-estice, unde disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 18…21 de grade”, precizează ANM.

Totodată, în interval 8 august, ora 12:00 – 10 august, ora 10:00 va fi instabilitate atmosferică temporar accentuată.
“La munte, în Transilvania, Banat, Crișana, Maramureș, nordul Olteniei și nord-vestul Munteniei, mai ales după-amiaza și seara, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și izolat 40…60 l/mp”, arată ANM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.