Ultima actualizare: azi, 15:13
Locale

Zece cetățeni din Bangladesh, prinși că munceau ”la negru” în Satu Mare. Amendă uriașă

Poliţiştii de imigrări din Satu Mare au desfăşurat ieri, o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii muncii nedeclarate a cetăţenilor străini în municipiul Satu Mare. Au fost depistați 10 cetățeni străini din Bangladesh care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale. Pe numele lor au fost emise decizii de returnare cu termen de plecare voluntară de 15 de zile, iar societatea comercială a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 100.000 de lei.

Poliţiştii Biroului pentru Imigrări al Judeţului Satu Mare au efectuat la data de 27 septembrie, o acţiune în cooperare cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Satu Mare, pe linia prevenirii și combaterii muncii nedeclarate a cetățenilor străini, pe raza de competență.

În cadrul acțiunii au fost depistați 10 cetățeni din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 24 și 28 de ani, care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale la o societate comercială din județul Satu Mare.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cetățenii din Bangladesh au intrat legal în România, în baza vizelor, în scop de muncă, însă nu și-au reglementat dreptul de ședere până la expirarea vizei.

Ca urmare a celor constatate, polițistii din cadrul Biroului pentru Imigrări al Judeţului Satu Mare au emis pe numele acestora decizii de returnare cu termen de plecare voluntară de 15 de zile, în conformitate cu prevederile OUG nr. 194/2002 privind regimul juridic al străinilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, societatea comercială a fost sancţionată contravenţional cu amendă, în valoare de 100.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor OG nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea acţiunilor privind combaterea şederii şi muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Totodată, vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale privind regimul străinilor în România la nr. de telefon 0261807757 sau vizitând site-ul www.igi.mai.gov.ro.

10 comentarii

 1. Cocojambo Răspunde

  Păi cum să muncească altfel dacă nu la negru? V-ați uitat vreodată la ei și ați văzut cât de țigănoși arată? No.😱😨🤪

 2. 🤔🤔🤔 Răspunde

  Ungurii sunt de vină. Nu sunt dar spun asta din obicei.

 3. Schengen Răspunde

  Și acum se simt mai împliniți agenții statului că au pus pe butuci visele unor amărâți??

 4. H&R Răspunde

  ‘poi daca au fost prinsi in Romania, sunt romani, nu? Sau numai camioanele cu deseuri au fost unguresti? Invers nu mai merge?

 5. Vlad Tepes Răspunde

  Oamenii aia au plecat din tara lor din cauza saraciei, in cautarea unui mod de a face un ban, apoi a-l trimite acasa sa-si ajute familia.
  Asa cum fac si romanasii nostrii plecati in lume.
  Ei s-au dus la lucru probabil la prima oferta primita.
  Habar nu aveau ei ce acte trebuie sa faca angajatorul.
  Pe ei ii interesa sa fie platiti pentru munca depusa.
  Acuma sa vii tu stat si sa-i trimiti inapoi in saracia de unde probabil cu mare efort au plecat, mi se pare un gest total lipsit de empatie fata de acesti amariti, total neomenesc si oarecum plin de aroganta .
  Nu e cazul sa fim aroganti cu acesti amariti dar in acelasi timp sa luam pozitia ghiocelului in fata altora !

 6. H&R Răspunde

  Bun, dar care este societatea comerciala la care lucrau? Asa e o stire goala.

  • România reală Răspunde

   Că vorba ta nu e vina săracilor imigranți că patronul e un pig! Ce credea? Că nu observă nimeni pe ăia care arată cum arată și nici nu știu limba țării? Patronul ăsta să se gândească exact la știrile care au apărut și la noi cu românii care lucrează ca niște sclavi la ferme agricole de prin Italia rurală fără-fără. Bag seamă că atunci era șucărit pe nenorocitul de patron italian?

 7. H&R Răspunde

  În tot răul e și un bine, oamenii trebuie puși în legalitate și lăsați să lucreze. E nevoie mare de muncitori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.