Ultima actualizare: azi, 17:11

Locale

Cazul copiilor bolnavi din Carei, încă neelucidat. Probele indică spre un virus, nu toxiinfecţie!

Cazul copiilor bolnavi din Carei este încă neelucidat. Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică au recoltat probe de la faţa locului pe care le-au introdus în laborator, fiind nevoie de mai mult timp pentru a vedea exact ce se dezvoltă.

Potrivit surselor PortalSM din testele rapide din scaun nu a reieşit că ar fi vorba despre un agent infecţios, însă trebuie aşteptate toate rezultatele de la laborator.

“Înclinăm să credem că este vorba mai mult despre o afecţiune virală, dar încă nu avem certitudinea. Analizele de laborator încă nu sunt gata. Mai trebuie cam o zi să vedem dacă va creşte ceva în culturile din laborator”, a spus sursa PortalSM.

Amintim că circa 30 de copii de la grădiniţa cu Program Prelungit nr. 1 din Carei au ajuns la spital cu vărsături şi diaree. În mod interesant, doar la două grupe au apărut aceste simptome, nu la toţi copiii care au mâncat mâncare gătită în acelaşi loc, astfel că riscul de a fi vorba despre o toxiinfecţie este destul de scăzut.

Totuşi, rezultatele finale vor fi cunoscute peste câteva zile.

9 comentarii

  1. Jurma Răspunde

    Eu nu stiu ce paziti acolo! Inca nu ati facut test covid la toti? Pai asa nu va iesi niciodata scorul care trebuie!?

    • .... Răspunde

      Lasati agitatia, exista si alti virusi…vinovat poate fi un rotavirus, exista vaccin eficient, dar nu-l face nimeni.

      • ... Răspunde

        Ochii albastri vegheaza necontenit?😱😱🤔🥴

        • Danger Răspunde

          Alti nevaccinati :
          Statul american New York a declarat vineri stare de urgență în caz de dezastru, după ce virusul poliomielitei a fost detectat în probe de apă uzată din Long Island, semnalând o răspândire tot mai mare în comunitate a virusului care poate provoca boala paralitică, transmite Politico.

          • ...

            Așa, și ???? Ce legătură are asta cu noi? Spune repede? Atunci hai să vedem cum stăm la vaccinarea antipolio din Burkina Faso! Că și acolo e nașpa! Dar ca să vezi de aia că statele respective nu au bani să cumpere vaccinul și depind de ajutoarele vesticilor. Că față vaccinul anticovid ăsta antipolio chiar funcționează! Care ajutoare vin funcție de …… Nu îți dai seama că e o criză provocată? Cât scrii te rog să-ți pui trei măști minim. Nu vreau să mă molipsesc de la tine. Poate se propagă wireless! Mai știi? Că la virusul ăsta wow-tchi-ga-shu nu se știe niciodată.

          • ....

            Are legatura, mai devreme, mai tarziu, ajunge peste tot….
            Misuna lumea, ajunge sa vezi ce e in aeroporturi…

  2. H&R Răspunde

    Nu-i la modă nimic? Fără protocol nimic?

  3. Tzântzar Răspunde

    Virusul West Nile face ravagii în România. Institutul Naţional de Sănătate Publică a anunţat, vineri, că doar în ultima săptămână au fost infectate cinci persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.