Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

FOTO. Regele Charles al III-lea, un prieten al României. Vizite dese în Transilvania și Maramureș

Regele Charles al III-lea, noul suveran britanic, este profund legat de România, de Transilvania și Maramureș, de natura și arhitectura rurală autentică din aceste zone. Îi place să exploreze ținuturile Transilvaniei, deține proprietăți în țara noastră, iar vizitele pe meleagurile românești au fost, în ultimii ani, cât se poate de dese.

Îndrăgostit de România, regele Charles al III-lea este un adevărat ambasador al turismului rural din țara noastră. Noul suveran britanic are în România nu mai puțin de 10 proprietăți, cele mai cunoscute fiind Conacul Apafi din localitatea Mălâncrav, județul Sibiu, o locuință în Viscri, județul Brașov, patru în Valea Zălanului, județul Covasna și alte patru în satul Breb din județul Maramureș.

Regele Charles al III-lea a venit pentru prima dată în România în urmă cu 20 de ani și spune că a descoperit o țară „uimitoare”, menționând că țara noastră ocupă un loc deosebit în inima sa și i-a îndemnat pe români să își petreacă vacanțele în România și să-i descopere bogățiile.

După moartea reginei Elisabeta a II-a, tronul a trecut imediat la moștenitor, Charles, fost prinț de Wales. La 73 de ani, Charles este cea mai în vârstă persoană care devine rege din istoria Marii Britanii.


CITEȘTE ȘI:

4 comentarii

  1. Pista Răspunde

    Ziaristu lu peste prăjit ,prințul Charles indragostit de Transilvania si de originile lui Transilvane , nu de România ca doar nu a luat case in Teleorman si Ialomița ce era sa vadă la putorile din regat .

    • 💩💩💩💩💩 Răspunde

      Ce proastă poolă o fost la lucru lu’ mă-ta când te-a făcut pe tine!
      Relațiile de rudenie ale prințului Charles, actualul rege sunt cu Regele Mihai I al României, nu cu vreun predecesor al cicciolinei!

      • History Răspunde

        E vorba de stră-străbunica dânsului boule, Claudine Rhedey! Că sunt rude și cu casa regală română e altceva! Nu din cauza lor a achiziționat case în Transilvania și a cheltuit o groază de bani! Că în mod interesant exact acolo a achiziționat imobile de unde se trăgea dumneai!
        A fost o greșeală monumentală și asta din cauza lui Ilici că nu am lăsat să se restabilească civilizat casa regală acasă la noi după 90. Acum am fi mult mai departe cu multe lucruri și am avea altă imagine în lume. Că dacă altceva nu dar imagine bună aveam atunci dacă făceam așa! În paranteză nu sunt monarhist dar ce s-a făcut cu Mihai I în 1947 a fost absolut ilegal și imoral!
        Citește.
        https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Claudine_Rh%C3%A9dey

  2. H&R Răspunde

    “Regele Charles al III-lea a venit pentru prima dată în România în urmă cu 20 de ani”
    Printul Charles II a venit atunci nu regele. Rege e de cateva zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.