Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

FOTO. Noel, copilul cu cel mai scump tratament din lume, merge la grădiniță

Noel, copilul cu cel mai scump tratament din lume, merge la grădiniță. Micuţul a suferit de o boală rară şi a avut nevoie de o sumă de 2,4 milioane de euro pentru a i se salva viaţa. El este de loc din Bihor, dar în campaniile pe care apropiaţii le-au desfăşurat în judeţul Satu Mare, sătmărenii au contribuit cu zeci de mii de lei.

Doar la campania  umanitară ”Să ajutăm împreună!” s-a reușit strângerea a 30.000 de lei prin organizarea unui târg caritabil. În 9 luni oamenii din toată țara au reuşit să adune suma necesară. Iar Noel s-a dus pentru tratament la un spital din Budapesta.

Noel este un copil care la vârsta de doar 3 luni a intrat în luptă contracronometru pentru viață, o luptă cu o miză ce părea imposibil de atins. Acum dupa doi ani de la acest tratament, micuțul își continuă viața fericit, acum merge și la gradiniță.
Potrivit Bihon.ro  copilul a fost diagnosticat cu atrofia musculară spinală (SMA 1), un diagnostic ce părea mai mult o condamnare: hipotonie musculară majora generalizata, lipsa reflexelor motorii, paralizie, sugarii nu pot fi alimentați la sân și prezintă dificultăți de înghițire și paralizia mușchilor oculari.
După aflarea acestei vestii mama lui Noel, Hilda Fodor, a luat ceea mai grea decizie, a postat în mediu online situația fiului ei. Imediat o comunitate online incredibilă i s-a alăturat în demersul imposibil de a aduna 2,4 milioane de euro pentru tratamentul copilului, unica șansă la viață.
“Tratamentul propriu-zis a durat atât cât picură o perfuzie. Totul s-a schimbat într-o singură oră”, spune Hilda Fodor.

A urmat de parcurs un maraton de griji privind reacții adverse, dar acesta a fost parcurs cu un car de speranțe.

“Avem un drum lung de parcurs, dar știm că putem reuși. Știm pentru că oamenii, care au depus eforturi majore în timpul colectării de fonduri, ne sunt alături și se roagă pentru noi, astfel încât un omuleț de aproape 8 kg să poată trăi o viață normală. Ne-ați dăruit atât de mult. Copilul meu va fi bine, va crește mare, iar asta datorită fiecăruia dintre voi”, se adresa Hilda Fodor comunității Acum după doi anii de la aceasta reușită, Noel duce o viata normală. Iar aceștia vor rămâne mereu recunoscători comunității care ia ajutat sa treacă prin cele mai grele momente.
Acesta este considerat cel mai scump tratament din lume.

Un comentariu

  1. MaciLaci Răspunde

    Nagyra nőjön!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.