Ultima actualizare: azi, 08:47

Locale

Prefectul, ședință la Carei în cazul copiilor bolnavi. Cauza îmbolnăvirilor rămâne necunoscută

Prefectul Radu Roca a convocat în cursul acestei dimineți o ședință de lucru la sediul Primăriei Municipiului Carei cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, Direcția de Sănătate Publică, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și directorii Grădinițelor cu Program Prelungit nr. 1 și nr. 3 Carei, pentru a se asigura că se fac toate demersurile necesare în vederea soluționării situației ivite.
La ședință au participat și subprefectul județului Satu Mare, Altfatter Tamás primarul municipiului Carei, Kovacs Eugen precum și consilierul prefectului, Bianca Șorian.
În urma analizelor de laborator efectuate de unitățile abilitate, a fost infirmată prezența unei toxiinfecții alimentare.
Copiii internați în cadrul Spitalului Municipal Carei au fost externați, starea lor de sănătate fiind bună. La ora actuală, niciun copil și niciun părinte nu se află internat la Spitalul Municipal Carei. De asemenea, la sfârșitul săptămânii trecute , la camera de gardă a unității spitalicești, nu s-a mai prezentat nicio persoană din partea grupului care frecventează aceste unități de preșcolari, copii sau părinți ai acestora.
Aspectul igienico-sanitar al celor două locații este corespunzător, spațiile funcționale fiind igienizate, curat întreținute și dotate conform specificului activităților.
În cursul acestor zile toate spațiile au fost igienizate si dezinfectate conform procedurilor stabilite în legislația de specialitate.
Se recomandă ca toți copiii cu simptome minime de îmbolnăvire să rămână la domiciliu sub supravegherea părinților până la îmbunătățirea stării de sănătate.
Sursa: Prefectura Satu Mare

5 comentarii

  1. Tentie Răspunde

    Un cardiolog spune că are tot mai mulți pacienți tineri cu aritmii cardiace cauzate de suplimente naturiste

    • ... Răspunde

      Și pune acolo și consumul absolut inutil de energizante! Foarte periculoase! La ce le trebuie, nu pricep!?😱😭😨😤

  2. Pop Ioan Răspunde

    ….pt ca da aripi!!!

    • ... Răspunde

      Asta consider o glumă proastă. Ar trebui să vezi copil adus la UPU că a băut peste măsură mizerii din astea și mai că era să-i sară inima din piept. Abia au reușit să-l salveze. Nu cred că ai mai glumi. Eu le-aș interzice pentru minori. Sunt cel puțin la fel de dăunători ca și fumatul ori drogurile.

  3. H&R Răspunde

    Din 2020 pana in 2022 se stia. Acum dintrodata nu se mai stie? Interesant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.