Ultima actualizare: azi, 13:06

Locale

Mâncare caldă la școală pentru mii de elevi din județul Satu Mare. Lista școlilor

Mâncare caldă la școală pentru mii de elevi din județul Satu Mare. Lista școlilor care vor organiza programul Masă caldă, în anul școlar 2022-2023, a fost publicată de Ministerul Educației, informează edupedu.ro. Nu mai fost incluse colegiile naționale, după cum a declarat Sorin Cîmpeanu.

“Programul Masă caldă pentru copii continuă în județul Satu Mare și sper ca în următorii ani să reușim să implementăm acest program în majoritatea școlilor din mediul rural. Educația e în primul rând și această măsură are multe avantaje ce țin și de sănătatea copiilor și de o conștientizare mai bună în rândul părinților față de importanța educației timpurii și nu numai”, a declarat deputatul Adrian Cozma.

Școlile din județul Satu Mare care vor organiza programul ”Masă caldă”:

  • Școala Gimnazială ”Viorel Sălăgean” Beltiug – 403 elevi;
  • Școala Gimnazială Terebești – 295 elevi;
  • Școala Gimnazială ”Bem Jozsef” Cărășeu – 154 elevi;
  • Școala Gimnazială Socond – 612 elevi;
  • Școala Gimnazială Acâș – 434 elevi;
  • Școala Gimnazială Culciu Mare – 212 elevi.

,,Având în vedere că, din această listă, spre deosebire de anii anteriori, nu mai fac parte colegii naționale pe care considerăm că nu le putem include în lista celor care au cea mai mare nevoie de masă caldă. Sunt incluse școli cu număr de elevi mai mic și asta ne permite să suplimentăm cu 50 de școli lista celor 300 de școli deja aprobate. Vă reamintesc că finanțarea aprobată este de 354 de milioane de lei, este de 10 ori mai mare decât anul 2016, anul în care a început programul masă caldă, cu 35 milioane finanțare. Vă mai reamintesc faptul că am crescut alocația zilnică de la 10 la 15 lei, pentru a preîntâmpina acele situații în care tarifele de 10 de lei nu au fost suficiente pentru a genera atractivitate în rândul operatorilor economici, mai ales în contextul scumpirilor”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

4 comentarii

  1. Beny Kira Răspunde

    Felicitări Adrian Cozma! Sătmărenii sunt cu tine.

  2. Nae Răspunde

    Apoi, incetisor, vor apare toxiinfectiile alimentare.

  3. Puiu Răspunde

    Dar de ce numai copii din județ au acest privilegiu,cei de la oraș nu sunt tot din învățământul românesc,legile p… uli,făcute de niste cretini cu pretenții de intelectuali,iar cizmă asta de cosma se erijează in salvatorul României prin implicarea doar la nivel declarativ in toate…..bine a zis Gabor că este supozitor și atât!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.