Ultima actualizare: ieri, 22:25

Naţionale

Gheorghe Dincă, condamndat la 30 de ani de închisoare pentru uciderea celor două adolescente

Gheorghe Dincă a fost condamnat, vineri, la 30 de ani de închisoare pentru uciderea adolescentelor Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu din Caracal.

Decizia Tribunalului Olt nu este definitivă, putând fi atacată prin apel.

Potrivit site-ului Libertatea.ro, pedeapsa dată de Tribunalul Olt a fost una uriaşă, de 83 de ani de închisoare, însă conform legii, pedeapsa maximă pe care o poate primi, dat fiind că inculpatul are peste 65 de ani este de 30 de ani.

Dincă (69 de ani) a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru omor calificat, la câte 15 ani pentru viol în cazul fiecărei fete şi la câte 3 ani pentru profanare de cadavre şi morminte. De asemenea, el a primit 10 ani de închisoare pentru trafic de persoane în cazul Luizei Melencu şi 12 ani de închisoare pentru trafic de minori, în cazul Alexandrei Măceşanu. În total, 83 de ani de închisoare.

În acelaşi dosar şi vecinul său, Ştefan Risipiţeanu, acuzat că a violat-o pe Luiza Melencu, a fost condamnat la 7 ani de închisoare cu executare.

În plus, Dincă este obligat să plătească 700.000 de euro familiilor celor două adolescente. El trebuie să achite şi cheltuieli judiciare avansate de stat în cuantum de 750.000 lei.

“Voi face apel împotriva acestei sentinţe ca fiind nelegală şi netemeinică având în vedere probele administrate în cauză din care rezultă că Gheorghe Dincă nu este autorul celor două crime pentru că ele nu există în realitate. Este vorba de un trafic internaţional de persoane, de viol, de profanare de cadavre şi morminte şi de lipsire de libertate”, a declarat Aurel Moldovan, avocatul Alexandrei Măceşanu, potrivit Stirileprotv.ro.

Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată de DIICOT în ianuarie 2020 sub acuzaţiile de trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat şi profanarea de cadavre sau morminte. Procurorii DIICOT au explicat traficul, spunând că Dincă le-a recrutat pe cele două fete, le-a transportat şi apoi le-a adăpostit în locuinţa sa, “în scopul evident al exploatării sexuale pentru sine”.

Procesul a început pe 21 octombrie 2020, la mai bine de un an de când ororile de la Caracal au îngrozit România.

Cum decizia nu este definitivă, verdictul final va fi pronunţat de judecătorii de la Curtea de Apel Craiova.

5 comentarii

  1. Gheorghe Răspunde

    Asta este in romanistan.In alta tara normala ar fi fost executat sau puscarie pe viata.30 de ani?!…peste 7-8 ani va iesi pe caz de boala sau o sa se ,,smereasca”‘o sa-l reeduce spiritual,bla,bla,bla…o sa munceasca si o sa devina un moielusel(indracit)numa bun de scos afara sa contiune ce a inceput….Justitie prafffff.

  2. Heydrich Răspunde

    3 mese calde pe zi, caldura la 23grade,dus, biblioteca, sala de lectura, tv, sala de sport poate si playstation.

  3. Justiția Pu..ii Răspunde

    Imbecili ce se cred inamovabili vând iluzia adevărului..nulitatile din justiție și-au spus cuvântul..oligofreni cu dreptul absolvit și magistratura terminată la seral sunt niște CRIMINALI NOTORII..VIERMI..EXCREMETE..NULITATI..PENSIA SPECIALĂ SĂ NU O ÎNCASAȚI NICIODATĂ..CRETINILOR…RUSINE..RUSINE SĂ VĂ FIE..CACATZI DRACULUI

  4. Jan Răspunde

    Lasati in pace pe idolul meu Dinca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.