Ultima actualizare: azi, 10:08

Locale

Medic din Satu Mare și soția lui, donare de sânge pentru o călugăriță bolnavă! Îndemn la compasiune

Medicul Iulian Pfau Salageanu împreună cu soția lui Timea Pfau au donat sânge pentru călugărița Kürti-Bokor Judit ce se află în stare critică și are mare nevoie de sânge.

Întrebat fiind de jurnalista PortalSM ce l-a determinat să facă acest gest, el a spus, simplu: „Trebuie să dăm dovadă de compasiune în live-uri și nu în like-uri!”.

„Noi am donat deja. Donează și tu! Multă sănătate dorim surorii piariste, din Carei, Kürti-Bokor Judit ! ,, Trec o singură dată prin viață. Tocmai de aceea, orice lucru bun pe care îl pot face trebuie să-l fac…” Maica Tereza. PS: Poza nu este pentru reclamă ci este un îndemn pentru o compasiune în live-uri și nu în like-uri!”, este mesajul medicului publicat pe pagina sa de Facebook. 

Medicul spune că o cunoaște personal pe călugărița Judit, dar și pe celelalte surori, iar activitatea lor este una cu totul deosebită.

„Surorile îngrijesc şi cresc 26 de copii, iar căminul lor de zi, cu program de după-masă, este vizitat zilnic de peste 40 de copii. Cei din urmă, ajung după orele şcolare, servesc împreună prânzul la surori, iar apoi, cu ajutorul pedagogilor îşi rezolvă temele, se pregătesc de ziua următoare.lume, unde suntem prezenţi. Complexul cuprinde casa de tip familial şi căminul de zi. Sora Judit a fost implicata activ în activitatea Asociației și a prezentat permanent si presei activitățile diverse si dezvoltările din această perioadă. Activitatea acestor surori piariste este unica, din suflet și cu multa compasiune. Creând acestor copii o viață și condiții asemănătoare cu cele dintr-o familie obișnuită, plină de dragoste necondiționată. Scopul final este, și au și reușit, integrarea sociala a acestor copii, unii chiar până la terminarea facultății și angajarea lor în activitățile asociației”, a declarat medicul Iulian Pfau Sălăgeanu pentru PortalSM

Călugărița Kurti-Bokor Judit din municipiul Carei, cea ce a fost mamă pentru sute de copii orfani din județul Satu Mare, are acum nevoie urgentă de sânge. Ea se află internată la spital, în acest moment, iar sângele este esențial pentru a îi salva viața.

„Vă rog din inimă să mă ajutați! Aș avea o mare rugăminte la voi, cei ce puteți să donați sânge pentru Kurti-Bokor Judit, călugărița ce m-a crescut, are nevoie de sânge. Orice grupă e bună! Numai să completați că este pentru ea. Vă rog! Hai să ajutăm, să fim mai buni!”, este mesajul unei fete crescute de călugărița Kurti-Bokor Judit.

În luna august, călugăriței Judit i-a fost decernat titlul Pro Urbe al municipiului Carei, datorită muncii și devotamentului pe care le-a depus pentru copilașii abandonați de părinți. Acum, a venit rândul ei să fie ajutată.

Puteți dona la Centrul de Transfuzie Sanguină din municipiul Satu Mare, situat pe strada Ravensburg nr. 4

Telefon: 0361 881 202

 

5 comentarii

  1. Alin Răspunde

    Hai sa ne facem reclama.

  2. Unu Răspunde

    Ar putea dona și ceva bani la câte afaceri are !

    • Adi Răspunde

      Alți colegi ai domnului din poză fac donați de zeci de mii într-un an și nu sunt numiți eroi , ce a făcut acest broscoi de este numit “erou ” ?
      Un parșiv care lucrează și la stat și la privat , ciupește de unde poate .
      Respect eroule !!

  3. Mihai Răspunde

    Am donat doar anul acesta de fix de 6 ori, iar alimentele, cumpărate pe tichetele de masă, le-am donat celor care au mai mare nevoie!
    Din păcate, deoarece am donat acum trei săptămâni, nu mai pot dona decât peste alte 6.
    Multă sănătate îi doresc doamnei!
    Nu sunt credincios să mă rog la vreun zeu, dar totuși, îi doresc să se facă bine, să mai poată ajuta câteva suflete!

    • comentator Răspunde

      E foarte trist ca o cetățeană a țării, dealtfel foartă utilă și activă să pățească așa ceva și mai ales la vârsta ei. Minimul minimului ar fi ca cei care au fost ajutați de dânsa să fie primii care îi sar în ajutor. Plus toți derbedeii de funcționari pe care a fost nevoită să le suplinească și să lucreze pro bono în locul lor. Minimul minimului. Dealtfel o cunosc pe dumneaei încă de dinainte de a deveni călugăriță. Nu merita deloc acest lucru ce se întâmplă. Cei care nu o ajutați măcar nu comentați aiurea, așa de bun simț!
      PS. Între timp Iliescu este bine mersi trecut de 90 de ani! Am înțeles că nu poate trece dincolo că i-a expirat viza în … Iad! Nu-l sună careva pe Putin? Că poate, poate…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.