Ultima actualizare: ieri, 19:32

Locale

Zeci de vinovați în cazul vaccinărilor false din Vama Petea. Plus alți zeci de suspecți, în vizor

Zeci de vinovați în cazul vaccinărilor false din Vama Petea. Plus alți zeci de suspecți, în vizor. În cauza privind certificatele false de vaccinare din centrul de vaccinare Petea (Satu Mare), cauză mediatizată prin comunicatele nr. 942/VIII/3 din 16 noiembrie 2021, 946/VIII/3 din 17 noiembrie 2021 şi 996/VIII/3 din 25 noiembrie 2021, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Oradea au dispus, până în prezent, sesizarea instanţei de judecată, în baza dispoziţiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordurile de recunoaştere a vinovăţiei a 35 de inculpaţi, pentru săvârşirea unor infracţiuni de: dare de mită, complicitate la luare de mită, complicitate la fals intelectual, complicitate la fals informatic, etc.

În acest moment, în cauza iniţială, procurorii desfăşoară în continuare cercetări faţă de un număr de şapte inculpaţi aflaţi sub control judiciar şi faţă de 90 de suspecţi.

În acordurile de recunoaştere a vinovăţiei încheiate până în prezent, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În toamna anului 2021, 34 dintre inculpaţi ar fi remis unui intermediar (care şi el a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii anticorupţie) câte 250 de euro, în schimbul obţinerii unor adeverinţe de vaccinare şi implicit certificate digitale europene Covid, fără să le fi fost administrate efectiv dozele de vaccin.

Mai departe, în scopul menţionat mai sus, din banii respectivi primiţi de la cei 34 de inculpaţi, intermediarul ar fi remis inculpatei H. Daniela-Ioana, la data faptelor asistentă medicală în cadrul Centrului de vaccinare Petea, judeţul Satu Mare, câte 150 euro/persoană, în total 5.100 euro, restul păstrându-i pentru sine.

Cei 35 de inculpaţi au declarat expres, în prezenţa apărătorilor aleşi, că recunosc comiterea faptelor reţinute în sarcina lor, au acceptat încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi au fost de acord cu felul şi cuantumul pedepselor aplicate, precum şi cu forma de executare a acestora – între 1 (un an) şi 3 (trei) ani cu suspendarea executării pedepsei şi interzicerea unor drepturi.

Dosarele de urmărire penală privindu-i pe inculpaţi împreună cu acordurile de recunoaştere a vinovăţiei au fost înaintate Tribunalului Satu Mare.

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

14 comentarii

  1. Soso Răspunde

    Si alti zeci de bolnavi si morti dupa vaccin!

  2. Altu Răspunde

    După ce au salvat viețile atâtor oameni sunt condamnați. Dar cei care au obligat oamenii să se vaccineze de ce nu sunt cercetați. La câte “morți subite” sunt în rândul vaccinatilor ar trebui o cercetare. Și cei care spun că sunt minciuni să citească presa,zilnic sunt cazuri, și sunt prezentate cazurile oamenilor mai cunoscuți. Dar în rândul “anonimilor” câte or fi. Cei care au susținut vaccinarea ar trebui să moară,dar toți fără excepție. Numai că ei nu au fost proști să se injecteze pe bune, știau ce urmează. Spor la doza 4,se mai rărește populația.

    • Gheorghe Răspunde

      Da,da au făcut un mare bine salvând de la moarte sigura o grămadă de oameni dar faptul ca au luat bani care nu li se cuveneau ce zici?daca tot vrem dreptate…asta nu contează?.Dacă sunt eroi și făcători de mult bine,iubitori de oameni, de ce nu au facut-o gratis?Știi vorba aceea,,banul e ochiul dracului”?Io durut în cur de voi,pe ei ii interesau ,,sa vina banu de la prosti”cu cât mai mulți cu atât mai bine pentru ei,creste caramidoiu cu mii de euro….bună afacere,nui prost cine cere(fură),prost e cine dă!!!!

      • c-block Răspunde

        @Gheorghe, tu de unde scoți pe asta că trebuia să lucre gratis? Au fost mult mult decât bine plătiți la zi și la bucată nu ca la mulți privați! Și au și primit banii! Nu știu cum cine aia că o asistentă are peste 6000 de RON lejer pe lună la care să vină și sporul covid și tot nu le ajunge! Mai șii minte când acum trei ani beusc au dublat salariile la cei din primării și consilii județene? Ai sesizat ceva schimbare în afară de majorarea “tarifelor”? Trebuie țara urgent digitalizată, bugetarii primeniși că mai mult de jumate dorm 8 ore în fotolii. Nu ne permitem deloc. Cei care ieri lipeau afișe pentru acum expiratul de Tavi Petric poate acum lipesc pentru AUR. Atât. De asta sigur nu avem nevoie noi ca țară și oricum nu ne duce înainte.
        PS. Mulți au murit în spitalele covid din cauză că s-a aplicat orbește protocolul și mai mult de către asistente că doctorii nici prin geam nu s-au uitat la cei internați. Îți spun eu asta. Sau să-ți povestesc că din lipsă de cadre medicale au fost puși la spitale covid inclusiv psihologi și psihiatrii. Să nu-ți pivestesc cât de diferită școală fac ei. Nici măcar disecții nu fac la facultate. Dar scrie doctor pe diplomă??? Bine că nu au luat și pe doctorii în științe economice atunci!

    • Unul Răspunde

      Altule : tot la teoriile pseudoconspirationiste ai ramas, aberatii fake si idioate….
      Chiar si acuma vaccinul, cu toate, ca e depasit de mutatiile virusului, are efect bun.
      Ar trebui sa ai ochi si celule “mentale” mai multe ca o broasca, 90 % din cei de la ATI sunt nevaccinati…

      • @Unul Răspunde

        @Unule, la spitalele din America 40% din cei internati sunt cu trei doze administrate! Cei care s-a vaccinat pana acum ar trebui sa se vaccineze urgent cu noul vaccin daca apare si la noi. Pentru ca serios am emotii pentru cei vaccinati si netrecuti prin boala. Asta spun serios si nu numai eu, in tarila mai putin prapadite ca si noi se recomanda. Daca tu vrei sa traiesti in realitatea ta rozbonbon e fix treaba ta. Oricum daca crapi nu mai reclami nimic, asa este?

    • Statistics Răspunde

      Din cei 176 pacienți internați la ATI, 150 sunt nevaccinați.
      Din cei infectati o treime sunt reinfectati a doua oara.
      Tinerii sufera de moarte subita : dorm putin, beau energizante, consuma droguri in amestecuri dubioase, nici dealerii nu stiu ce contin.
      Sa spui ca e din cauza vaccinului, este ceva tendentios, tinerii su t cei mai putini vaccinati, moartea subita a existat si inainte, dar nu a fost asa mediatizata., ca acum, cand e activitate mare in retzele sociale si fake.

  3. Gheorghe Răspunde

    Altu,ce-mi place ca le știi pe toate parca le citești din carte.Cum de inca nu te-a găsit nimeni sa te pună undeva ca apărător al celor sărmani și luptător împotriva guvernelor care vor sa scape de oameni astfel încât sa rămână doar ei și ai lor sa se bucure de tot binele de pe pământ?….mai zic câteva poate,poate….sosoaca,Simion și vreo câțiva abia așteaptă sa aibă cât mai mulți adepți poate strâng o armata care sa meargă sa’l ajute pe tătuca putler in lupta împotriva fascistilor europeni,a americanilor și al oricui care nu gândește…..rusește.

  4. Golf Răspunde

    Dar totuși, câtă minte și înțelepciune poți să ai dacă pui botul la ce îți spune mass media corporatistă, politicienii? Să consideri teorie a conspirației toate informațiile care nu sunt așa zise “oficiale”? Să bagi în tine, direct în sânge, niște chimicale pe propria răspundere fără a avea habar ce este în ele? Totul pe încredere în “știința” propagată prin intermediul mass mediei…

    Răspuns: nu prea multă…

    • Dr Logan Răspunde

      @golf: chiar crezi ca se pun in circulatie “chimicale” si se administreaza oamenilor?
      Totusi cum se face ca majoritatea de la ATI, cam 89% sunt nevaccinati? Parca functioneaza ” chimicalele” cu toate ca ultimii s-au vaccinat la inceputul primaverii…

      • Dr Logan Răspunde

        Musai măcar eu să cred în dogme. Că dacă nici eu nu cred cum să mai combat dușmanul de clasă!?

  5. H&R Răspunde

    Vinovații vor fi despăgubiți în curând. Credeți-mă. Vezi că deja se fac despăgubiri/plăți pentru careva hârtiuță/amendă buclucașă.

  6. Lili Răspunde

    Vinovatia, in sens juridic, este atunci cand exista o sentinta fefinitiva si irevocabila de condamnare. Pana atunci toti suspectii beneficiaza de prezumtia de nevinovatie asa cum este normal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.