Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Mobilizare de forțe în județ! Persoană rătăcită în Pădurea Noroieni

Astăzi, 17.09.2022, la ora 20.14, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare a fost anunțat despre o persoană rătăcită în Pădurea Noroieni.

Este vorba de un bărbat, în vârstă de 64 de ani, care a intrat în pădure să culeagă ciuperci. La locul intervenției s-a deplasat o autospecială de primă intervenție și comandă cu 5 subofițeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare. Solicitarea pe SNUAU 112 a fost realizată de membri familiei.

La locul evenimentului s-au deplasat și forțe din cadrul:

– SVSU Lazuri;

– IPJ Satu Mare;

– IJJ Satu Mare;

– Salvamont Satu Mare.

După scurt timp de la mobilizarea forțelor de intervenție persoana a fost găsită.

Sursa: ISU Satu Mare

16 comentarii

  1. Tecghno Răspunde

    La cat sunt de mici padurile ( vezi google maps, vedere din satelit) mergi in aceasi directie si ajungi la margine. La 12 ani m-am ratacit in padurea Cionchesti, in 15 min am ajuns a fara…. Si atunci nu se taia ca acum…

  2. H&R Răspunde

    Eeeh la 64 de ani.. In puii mei, iei telefonul destept, pornesti internetul mobil, Google Maps si esti afara in 2 minute. Dar Google maps poti sa descarci si offline si nu ai probleme cu netul deja. Si intradevar cum zice si @Tecghno e o padure de 2×2 km, care e strabatut de DJ194A si de calea ferata pe deasupra.

    • Satmarean Răspunde

      Bine că ești tu deștept H@R !. Hâș inein !!!

      • H&R Răspunde

        Crezi ca iti sta bine ca ai o gramada de nickuri? Ori esti pulitician ori esti pulitist, dar oricum cu pensie speciala acum, sau la urma. Deci oricum mai destept ca tine. Nah bine tu stii sa furi iar eu stiu sa lucrez. Invers nu functioneaza nicidecum.

    • Unu Răspunde

      Mare p…t H@R !!! Zero barat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. Robin Hood Răspunde

    Culegatorii de hribi din zona cunosc padurea ca-n palma,insa afacerea cu hribi i-a atras si pe alti culegatori de prin alte zone,chiar si din Viile SM,care apoi vand hribii in piata cu 30 lei/kg.

  4. 007 Răspunde

    Inainte de a incerca sa atrag atentia autoritatilor despre APLICAREA LEGII (vezi mai jos)si nu TOLERAREA ilegalitatatii culegerii de ciuperci,fructe de padure,etc,etc, in padurile ROMSILVA SI NU NUMAI.Mai atentionez inca odata postacii atotstiutori (DE ALTFEL PROSTI DE BUBUIE)ca este foarte grav sa nu explici legalitatea si/sau ilegalitatea in orice situatie,fie ea si despre ciupercari .
    Iata ce prevede legeala Culegerea ciupercilor si/sau fructe de padure in pădurilor publice:
    Jurisprudența este constantă în ceea ce privește culegerea ciupercilor:nu numai că aparțin proprietarului terenului și, prin urmare, este NECESARA AUTORIZAREA acestuia;
    dar totuși proprietarul terenului nu este obligat să-și păstreze dreptul asupra fructelor naturale sau industriale ale solului, să-și închidă clădirea sau să interzică accesul prin afișe sau alte mijloace.
    Cu alte cuvinte, faptul de a nu avertiza printr-un semn „cules de ciuperci interzis” nu este o greșeală și nu autorizează ciupercarii să intre în proprietate indiferent dacă este vorba de o pădure, o pajiște, un câmp etc.
    Colectarea ciupercilor de la alții este furt (articolul 311-1 din codul penal spune că „furtul este înlăturarea frauduloasă a proprietății altcuiva”). De la intrarea în vigoare a noului Cod forestier la 1 iulie 2012, nu mai există un prag sub care recolta ar fi „tolerată”; natura penalităților a fost modificată radical, iar penalitățile sunt acum în afara celor prevăzute anterior.

    Conform articolului R163-5 din codul forestier, o recoltă fără autorizație mai mică de 10 litri se pedepsește cu amendă maximă de 750 €. O recoltă mai mare de 10 litri și oricare ar fi volumul pentru trufe, poate fi sancționată până la Amenda de 45.000 EUR și 3 ani închisoare. Această pedeapsă poate fi mărită la Amenda de 75.000 € și 5 ani închisoare în caz de circumstanțe agravante: mai multe persoane sau complici, violență împotriva altora, acte de degradare.

    Evident, sub masca respectării decretelor prefecturale, proprietarul terenului poate culege acasă ciuperci sălbatice.

    Această regulă este valabilă pentru toate tipurile de cules: fructe de padure, ghinde, fagi, lemn mort, flori etc.
    Articolul R163-5 din codul silvic specifică faptul că „în și pădurile care intră sub regimul silvic, cu excepția cazului în care există o reglementare contrară, se presupune autorizarea atunci când volumul retras nu depășește 5 litri”. Această toleranță nu se aplică în cazul trufelor.
    Dincolo de 5 litri, regula este aceeași ca în pădurile private, iar îndepărtarea frauduloasă poate duce la sancțiuni grele.
    P.S.1.Cand cumparati ciuperci din piete si/sau de pe margine drumului,si aveti cazuri medicale,nu da-ti vina pe nimeni,asumati-va prostia sau drama, dupa caz !
    P.S.2.Daca nu poti EDUCA…nu PROSTI !

    • @007 Răspunde

      Copy-paste cu niste chestii si legi care se aplica in Franta !!😁😂😜

      • ecologist Răspunde

        E legislația noastră din domeniu. Deci așa este, e copy-paste după cel vestic. Și nici franțul nu-l respectă cu atât mai mult nimeni nu-l aplică. Tipic românesc. Asta până se va întâmpla ceva intoxicare gravă și atunci repede se vor face controale. Maximum 2-3 zile apoi se va reveni la “normalul românesc” cel abnormal.

  5. Satmarean Răspunde

    Chiar cai bou aesta bă.

  6. Satmarean Răspunde

    Iara vorbesc singur. N-am ce face. Dar imi place. Poetul din mine a iesit. Pacat ca bou sunt.

    • Satmarean Răspunde

      Oare printre ciupercile culese de mine erau din alea halucinogene? Intreb ca mai nou incep sa vad chestii ciudate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.