Ultima actualizare: azi, 21:48

Naţionale

România, învinsă la CEDO de o femeie de serviciu hărțuită de șef! Cazul, clasat în țară

O femeie de serviciu care lucrează într-o gară din județul Timiș a învins România la CEDO, după ce a reclamat că era hărțuită de șeful ei, iar în țară nu i s-a făcut dreptate. „Hărţuirea sexuală este o faptă penală şi trebuie anchetată ca atare”, iar verdictul dat la Strasbourg este un precedent important pentru toate cazurile de hărţuire sexuală din România, dar şi din Europa, a reacționat joi ministrul Familiei, Gabriela Firea.

Conform deciziei CEDO, statul român trebuie să îi plătească femeii daune morale de 7.500 de euro. „Hărţuirea sexuală la locul de muncă este o realitate! Femeile care reclamă astfel de fapte trebuie ascultate, înţelese şi luate în seamă. Simt revoltă de fiecare dată când se râde de femeile care spun că şefii lor au un comportament nepotrivit. Hărţuirea sexuală este o faptă penală şi trebuie anchetată ca atare. Din păcate, în urmă cu două zile, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat România pentru că nu a tratat cu atenţie plângerile unei angajate care a fost hărţuită repetat de şeful ei”, a scris Gabriela Firea pe Facebook. Firea precizează că acest caz judecat la CEDO este unul recent.

„O doamnă care lucra ca femeie de serviciu într-o gară din judeţul Timiş a reclamat hărţuiri repetate din partea şefului gării respective. Cazul a fost anchetat de către procurori, dar a fost clasat definitiv după trei ani pentru că anchetatorii au concluzionat că a agresorul a hărţuit femeia, dar nu a pus-o într-o situaţie umilitoare sau a intimidat-o, aşa cum prevede Codul Penal”, spune Firea. Ea precizează că judecătorii CEDO îi arată, însă, cu degetul pe anchetatori, iar statul român trebuie să-i plătească femeii daune de 7.500 de euro. „Judecătorii spun, în decizia fără precedent, că procurorii nu au luat în calcul probele şi au existat vicii de procedură. Este pentru prima dată când CEDO consideră că hărţuirea sexuală ţine de viaţa privată şi aduce atingere integrităţii morale şi fizice a unei persoane”, mai afirmă Firea. Ministrul spune că „verdictul dat la Strasbourg este un precedent important pentru toate cazurile de hărţuire sexuală din România, dar şi din Europa”.

Sursa: Digi24

3 comentarii

  1. Vulpea bi-polara Răspunde

    Doamna prezidentiabila ar trebui sa stie ca in Ro nu se aplica precedentul juridic,si ca CEDO o zis doar ca procesul nu o fost ok. In nici un caz CEDO nu a putut spune ca domnisorica o fost traumatizata,ci doar ca avem procurori si judecatori incompetenti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.