Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

FOTO. Case pentru sinistrații din județul Satu Mare. Episcopia Ortodoxă a construit şi dotat cinci locuințe

Case pentru sinistrații din județul Satu Mare. Episcopia Ortodoxă a construit şi dotat cinci locuințe. Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului și Sătmarului împreună cu Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar, au fost prezenți în această săptămână în localitățile Rătești, Hurezu Mare și Socond, unde au existat gospodării inundate în anul 2021, în urma cărora peste 100 de familii au fost evacuate.
În acest context, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, Sectorul social-filantropic și misionar al Eparhiei a demarat o serie de acțiuni de binefacere în cadrul proiectului eparhial „Construiește o casă, zidește suflete!”.
La nivel eparhial s-a organizat o colectă pentru cinci cazuri sociale, însemnând cinci familii care au rămas fără locuință în urma inundațiilor. Astfel, Primăriile din localitățile enumerate mai sus în parteneriat cu parohiile și-au asumat amenajarea și curățarea terenurilor pentru noile construcții, autorizarea precum și racordarea lor la utilități.
Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului s-a îngrijit de construirea noilor locuințe prin intermediul Asociației „Filantropia Maramureșeană”, asociație ce funcționează cu binecuvântarea PS Iustin, pe lângă sectorul social-filantropic și misionar, coordonat pe atunci de părintele arhimandrit Casian Filip.
La aceste evenimente au fost prezenți, pe lângă cei doi ierarhi, Preacuviosul Părinte Arhim. Casian Filip, vicar eparhial, Arhid. Teodosie Bud, consilier economic, Pr. Florian Mocanu, protopopul Careiului, Pr. Dan Sidău din Sighetu Marmației, Pr. Adrian Morar și Arhid. Dumitru Botiș, din cadrul sectorului social-filantropic și misionar, subprefectul județului Satu Mare, Romeo Pop, preoții din localitățile afectate, primari și alți binefăcători.
În concluzie, cu ocazia binecuvântării și dăruirii caselor în deplină funcționalitate, Sectorul social-filantropic și misionar al Episcopiei a dăruit fiecărei familii un stoc de alimente esențiale pentru mai multe luni și pentru sărbătorile sfinte de iarnă care se apropie iar rezultatul acțiunii Sectorului social-filantropic al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului este următorul: ajutor oferit sinistraților în valoare de 270.000 RON (55.000 euro) și 1000 de perechi de încălțăminte pentru comunitățile respective în valoare de aproximativ 5500 euro, Asociația „Dăruim și ne dăruim” a dăruit mobilierul pentru toate cele cinci case în valoare de 50.000 RON (10.000 euro).

.

3 comentarii

  1. Eugen Răspunde

    Felicitări!

  2. Gabor Răspunde

    Va rog sa rectificati: episcopia a construit din banii nostri redirectionati catre ei din taxe si impozite. asta dupa ce si-au oprit o mare parte pentru ei. 50cent si toti manelistii more de invidie la ce lanturi si medalioane au popii la gat.

    • Roba Răspunde

      Fiind ca esti fraier si platesti la popa crezand ca o primesti mantuire si dezlegare cand dai coltu`? Defapt toti murim, cine cum poate si cum ii da ceasul biologic sfarsitul.
      Na baga 150 de matanii si plateste!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.