Ultima actualizare: azi, 15:49

Locale

Oțet retras definitiv din magazinele Lidl. Era făcut din acid acetic și apă

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a anunțat, miercuri seară, că a oprit definitiv de la comercializare, din toate magazinele Lidl produsul „Oțet din Vin Seineana”, lot 1/17.05.2022, după ce analizele de laborator au confirmat că flacoanele conțineau acid acetic nediluat.

Produsul cu pricina a fost oprit temporar de la comercializare în urma controalelor desfășurate de ANPC în urmă cu 3 luni în lanțul de magazine Lidl, dar acum s-a luat decizia că nici nu va mai fi vândut. „În urma analizării probelor depuse la laborator, s-a constatat că produsul prezentat și vândut consumatorilor ca provenind din vin nu are nicio legătură cu acesta, fiind de fapt o soluție obținută din acid acetic și apă”, se arată într-un comunicat al ANPC.

Ca atare, măsura opririi temporare de la comercializare a devenit definitivă, iar produsul trebuie retras din circuitul consumului uman. Președintele ANPC, Horia Constantinescu, a precizat că trebuie verificate toate produsele de pe rafturile magazinelor.

„Iată o dovadă în plus că trebuie să strângem rândurile și să verificăm umăr la umăr toate produsele aflate pe raft. Falșii producători și cei ce se dovedesc a avea intenții rele trebuie eliminați de pe piață, împreună cu produsele sau serviciile lor. Toți furnizorii trebuie auditati și suntem la dispoziția celor ce ne solicită sprijinul în acest sens”, a declarat Constantinescu, potrivit comunicatului.

 

Un comentariu

  1. corina Răspunde

    Doar cel de la Lidl sau si cel de la barta ati , santec etc. …poate ne raspunde protectia consumatorului SM 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.