Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

Parteneriate Ardud-Republica Moldova în contextul finanțărilor europene din fonduri transfrontaliere RO-MDL

Orașul Ardud devine o prezență tot mai vizibilă pe plan național și internațional, dar și printre românii de pretutindeni, lucru dovedit și de participarea unei delegații conduse de primarul Ovidiu Duma la Hramul capitalei Chișinău, cea mai mare sărbătoare a chișinăuanilor.

Invitația venită din partea Primăriei Municipiului Chișinău, Pretura Buiucani, vine în contextul unui viitor parteneriat care va fi încheiat între Ardud și Chișinău, pretura Buiucani, parteneriat care oferă printre altele și oportunități de finanțare europeană.

Delegația l-a avut ca și gazdă pe primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, și pe pretorul Preturiei Buiucani, Vasile Moroi cărora primarul Ovidiu Duma le-a mulțumit “pentru interesul și dorința de a stabili conexiuni trainice și serioase din care principalii beneficiari să fie cetățenii ambelor comunități.”

În cadrul vizitei in Republica Moldova delegația a onorat și invitația primarului orașului Sîngerei, dr. Anatolie Covaliu, un oraș dezvoltat preponderent din finanțare externă bugetului local.

Relația dintre Ardud și Sîngerei a fost inițiată pe linie culturală deoarece în raionul Sîngerei și în administrarea orașului Sîngerei, se află localitatea Copăceni, locul nașterii regretatului poet Adrian Păunescu. Primarul Ovidiu Duma afirmă că în urma discuțiilor, relația se va dezvolta pe linie culturală prin Casa de Cultură “Dr Augustin Mircea” sub îndrumarea managerului prof. Simina Ana Pop, dar va evolua și spre parteneriate durabile în cadrul unor proiecte edilitare finanțate european din fonduri transfrontaliere RO-MDL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.