Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

Primăria reduce costurile. Luminițe de Sărbători doar în Centrul Nou și locații din trei cartiere

Primăria anunță că va reduce costurile cu iluminatul ornamental comparativ cu ultimii ani pentru perioada Sărbătorilor de iarnă 2022-2023, urmând să fie restrâns la Centrul Nou și în trei locații din cartiere.

Primăria Municipiului Satu Mare a cheltuit în ultimii 4 ani sume cuprinse între 500.000 și 900.000 de lei/an pentru iluminatul ornamental de sărbători.

Aceste sume sunt similare cu cele cheltuite în perioada 2012-2016, în schimb calitatea s-a îmbunătățit substanțial în perioada 2018-2022, lucru remarcat și de sătmăreni.


CITEȘTE ȘI:

14 comentarii

  1. DITHER Răspunde

    Rasu…p…, oricum doar in centru exista si pana acuma ,decoratiuni cu bec/led ! (Luminițe de Sărbători doar în Centrul Nou !)
    Doar ce-i care locuiesc in centru platesc impozit!
    O instiintare de caca!!!

    • Djonika 😉😉😉 Răspunde

      Bai pulika de DITHER hitler, comentezi aiurea din Săuca sau Soconzel?!?! Erau luminițe și decorațiuni si in cartiere, precum micro 16 sau micro 17 etc. Nu comenta in nestiute, mai bine fii atent la vacă când o mulgi si nu risipi internetu’ 😉😉😉

  2. Horațiu Răspunde

    Foarte bine …..era o risipă nejustificată .
    O decizie bună.

  3. Altu Răspunde

    Pt iluminat nu sunt bani dar pt Muzeul Industrializării sunt 8 milioane Euro. E ciudat cu
    energia asta,sunt bani pt toate prostiile,dar pt căldură în școli,spitale,etc. nu sunt. Prosteală pe față. La ce trebuie muzeul ăla, în afară că mai angajăm ceva neamuri la stat.

    • History Răspunde

      Astea pentru muzeu vin de la PNRR. Dar sincer nici eu nu-i văd rostul. Nu știu cine, cum, când și mai ales în bază a ce visează astfel de lucruri că muzeul nu știu de cine va fi vizitat. Mai ales că nu țin minte că înainte de a se naște proiectul a venit cineva cu consultarea publicului. Sau vom face ca și la comuniști? Încolonarea și marș obligatoriu cu toată clasa? Că atunci chiar e aiurea. Și câte lucruri utile s-ar fi putea face pentru noi că sunt mulți bani! De aia mă deranjează așa.

  4. FARCAU Răspunde

    De data asta dau perfecta dreptate la primarie . Cand e asa de mare pretul la energie e pacat sa risipim pt iluminat . 2-3 cartiere si centrul e suficient ca copii sa aiba farmecul craciunului de a mira luminite .
    Ei chiar nu trebuie sa stie ce se intampla in lume ( razboaie , criza energetica , criza alimentara , economii prabusite etc. )
    Iar noi sa fim constienti ca urmeaza zile si luni ….poate chiar ani mult mai grei …..
    DANSU ABIA ACUMA VA INCEPE !!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • c-block Răspunde

      Singura bubă în toate este că primăria s-a trezit după ce a fost tras de mânecă de alții. Că a fost și Cosma și Panait care i-a urecheat. Așa e când banii de fapt nu sunt ai tăi ci vin de la buget. Din păcate. Din start trebuia să stopeze anumite cheltuieli. Acum mai vin și artificiile de Revelion, că nici alea nu sunt ieftine. Iar acolo clar primăria poate să reducă de tot pentru că depinde exclusiv de ei nu sunt ceva fonduri din afară pentru ceva segment de finanțare cum e cazul muzeului industrializării lui pește prăjit. Să vedem ce va face primăria.
      Deci @FARCAU, inițiativa nu a fost a primăriei ci au fost îndemnați să se trezească.

  5. Mae Răspunde

    Bine ca avem bani de party !!!!!! Bă cîte combinații face Gabor asta da chiar DNA unde este ,autogara de pe botizului ,parc cubic ,muzeu ,bibliotecă ,toate lucrările le fac tarr !!!!!! Dă autorizații de construcții cui vrea el !!!! Asta este primarul tuturor sătmărenilor (maghiari sătmăreni )!!!!! Romani dormiți stați la Mila lor .

  6. Gheorghe Răspunde

    Ce legătură o fi având luminile, bradul, renii,moșu,craciunitele și alte prostii cu nașterea Domnului Isus Cristos? Niciuna, asa ca egal ca sunt lumini sau nu.Un motiv in plus de a risipi banii pe nimicuri pentru bobor. Bucuria nașterii nu asta este, luminițe, becuri globuri brazi,beteala, toate falsurile. Craciunul ar trebui sa fie despre Nașterea Lui nicidecum despre ceea ce se întâmplă de sărbători!! Comerțul,imbuibarea, datinile și obiceiurile au luat locul adevăratei sărbători!!!

  7. misi Răspunde

    Vor sa ne ia si Craciunul. O sa luminam de Helloween, ca aia e sarbatoare americana. Macar intre sarbatori sa fie senzatia. Nu trebuie pana la februarie, dar 10 zile am putea .

    • @misi Răspunde

      @misi, Crăciunul nu are nici o treabă cu luminițele. Unde ai văzut tu că scrie asta să trebuie luminițe pe străzi??? Inclusiv bradul de Crăciun se practică de prin anii 1830 ! Înainte nu era! Astea sunt motiv de tocat bani și acum nu ne permitem. Așa simplu. Nici chestia aia ce zici că să țină doar 10 zile nu ține pentru că este o cheltuială enormă și logistică ca să pui ghirlandele ale infinite. Mai bine se pun mai puține. Oare acum 30-50 de ani cum era? Atunci nu a fost Crăciun?
      PS. Tu știi că îmbrăcămintea lui Moș Crăciun (Santa Claus), ăla cu roșu și alb se trage din anul 1868, se datorează unui desenator pe nume Thomas Nast. Până atunci Santa Claus era îmbrăcat în verde ori albastru? Iar mai târziu prin anii 1920 în SUA Coca Cola a început să-și promoveze produsele cu imaginea lui Santa Claus??? Și de atunci a devenit arhicunoscut? Deci atât despre “tradiții” multisecularo-milenare.

  8. Gabor Răspunde

    Sa vina masculic sa porneasca luminile pe vreo 3 ani de acuma. La ce sa le tot oprim, consumam intrerupatoare degeaba. Facem economie la intrerupator mai bine.

  9. sergiu Răspunde

    primaria de data asta are dreptate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.