Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

Se cer alegeri într-o localitate din Satu Mare. Primarul a fost demis

Se cer alegeri într-o localitate din județul Satu Mare. Primarul a fost demis, iar Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) cere Guvernului să fixeze data alegerilor parțiale.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a informat Guvernul Ciucă că s-au întrunit condiţiile pentru organizarea alegerilor parţiale pentru funcţia de primar în 50 de circumscripţii electorale și pentru consiliul local într-o circumscripție electorală, și solicită Executivului să comunice data la care intenționează să organizeze scrutinele electorale, informează știripesurse.ro. Localitatea din județul Satu Mare rămasă fără primar este Racșa, asta după ce edilul a fost demis.

Potrivit AEP, chiar dacă legea prevede că trebuie organizate alegeri parțiale în 90 de zile de la vacantarea funcției, „neexercitarea prerogativelor Guvernului înăuntrul acestui termen nu atrage după sine sancțiunea decăderii din dreptul de a mai organiza alegerile locale parțiale peste acest termen, o dovadă de necontestat a acestui argument fiind organizarea alegerilor locale parțiale precedente”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.