Ultima actualizare: azi, 14:14

Locale

Ce conține un kit banda LED RGB și în ce aplicații îl poți folosi?

Ești la capitolul reamenajare? Îți propunem o modalitate simplă prin care poți adăuga note subtile de culoare în interior pentru a ilumina colțurile întunecate ale unei camere sau pentru a pregăti locuința de sărbători la exterior.

Ai fi surprins în câte moduri te poți folosi de un kit banda LED RGB pentru a amenaja o locuință. Flexibilitatea iluminatului cu benzi LED îți permite opțiuni nelimitate prin care îți poți scoate la iveală creativitatea.

Dacă ți-am stârnit curiozitatea, te invităm să rămâi alături de noi până la finalul acestui articol și vei afla de câte tipuri sunt benzile LED, ce conține un kit banda LED RGB, cât și versatilitatea acestor produse LED.

Benzi LED RGB și RGBW. Care e diferența?

De banda LED cu siguranță ai auzit până acum. Dar știai că există mai multe variante ale acestui produs LED din care poți alege? Atât la interior, cât și la exterior poți folosi benzi LED clasice sau colorate.

Benzile LED clasice oferă lumină albă în variantă caldă sau rece. În schimb, gama de produse LED colorate poate îmbrăca orice încăpere într-o varietate de nuanțe pe care le poți schimba după bunul plac. Benzile LED colorate sunt de două tipuri: benzi LED RGB și benzi LED RGBW.

Diferența între cele două stă într-un cip de culoare albă. Mai bine spus, varianta de banda LED RGB conține un LED 3 în 1 cu cipuri colorate în nuanțe de roșu, verde și albastru. În schimb, dacă vei alege benzi LED RGBW, în plus față de cele trei culori vei obține și un cip de culoare albă.

Ce conține un kit banda LED RGB?

Te-ai hotărât să schimbi atmosfera interioară a locuinței tale? Alege tipul de instalație, gradul de intensitate al luminii și culoarea potrivită și cu ajutorul tehnologiei LED poți seta ambientul dorit în doar câteva clipe atât la interior, cât și la exterior.

Însă pentru a contura acel ambient primitor acasă, este nevoie de mai mult decât o banda LED, vei avea nevoie de conectori, sursă de alimentare și telecomandă pentru a seta iluminatul acolo unde ai nevoie de el. Astfel, cel mai sigur va fi să achiziționezi un kit banda LED RGB ușor de instalat.

Kit banda LED RGB: #1. banda LED

Prima componentă a oricărui kit banda LED RGB este, bineînțeles, rola de bandă luminoasă LED. Așa cum am stabilit și înainte, în alcătuirea unui kit banda LED RGB poți opta pentru tipul de produs potrivit nevoilor tale. În funcție de culorile pentru care optezi, ai de ales între varianta de 3 sau 4 cipuri a câte 3 sau 4 culori.

Kit banda LED RGB: #2. conectorii

O dată tăiată, fâșiile de banda LED trebuie conectate între ele, dar și la sursa de alimentare. Pentru ambele tipuri de operațiuni vei avea nevoie de micile piese de legătură, numite conectori. Cu ajutorul unui conector poți uni două fâșii de banda LED. Așadar, într-un kit banda LED RGB numărul conectorilor variază în funcție de metrajul de produs de care necesită aplicația ta.

Kit banda LED RGB: #3. sursa de alimentare

Sursa de alimentare este cea mai importantă componentă a unui kit banda LED RGB. Mai mult decât atât, înainte să cumperi sursa de alimentare, trebuie să verifici tensiunea benzii LED alese, de 12V sau 24V.

Este foarte important ca tensiunea benzii LED să se potrivească cu tensiunea de ieșire a sursei de alimentare. În caz contrar, dacă cele două nu corespund este posibil ca sursa de alimentare să nu dispună de capacitatea necesară pentru a opera lungimea benzii LED.

Capacitatea de alimentare a sursei de alimentare este determinată de lungimea totală a benzii LED conectate. Așadar, în cazul unui kit banda LED RGB cu cât lungimea benzii este mai mare, cu atât este recomandat să cumperi o sursă de alimentare care să susțină consumul respectiv.

Kit banda LED RGB: #4. telecomanda

Dacă ar fi să cauți în termeni de specialitate, vei descoperi că cei mai mulți folosesc termenul de controler pentru a denumi clasica telecomandă cu care schimbi „programele” de iluminare ale benzii tale LED.

Niciunui kit banda LED RGB nu îi lipsește telecomanda sau controler-ul. În funcție de tipul de produs pentu care ai optat, există mai multe variante de telecomandă pentru a controla banda LED de la distanță, cât și funcțiile pe care le oferă produsul.

Printre cele mai des întâlnite funcții oferite de o telecomandă dintr-un kit banda LED RGB se numără: pornirea și oprirea produsului, reglarea intensității și a culorilor, cât și viteza intermitentă a schimbărilor de culoare.

De unde poți cumpăra un kit banda LED RGB sub 100 lei?

Dacă vei căuta acum pe internet oferte pentru kit banda LED RGB, cel mai probabil vei descoperi produse peste 150 lei, la care se adaugă și livrarea. Ce-ai spune dacă ți-ai alcătui singur propriul tău kit banda LED RGB sub 100 lei?

Intră chiar acum pe Electric14.ro și îți poți alcătuit propriul tău kit banda LED RGB la un cost total de 80 lei. În plus, vei descoperi o selecție variată de produse LED din care îți poți alege favoritele la prețuri speciale. Ai sute de electrice la dispoziție din care să alegi ceea ce se potrivește nevoilor tale. În plus, la comenzi de peste 200 lei ai parte de transport gratuit.

AdSem.ro – , Facebook Ads, Social Media, Content Marketing, optimizare SEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.