Ultima actualizare: azi, 12:40

Locale

Pompierii-eroi din Satu Mare, felicitați de prefect: ,,Toată recunoștința noastră. Au salvat două vieți”

În cadrul ședinței săptămânale cu conducerile structurilor Ministerului Afacerilor Interne din județul Satu Mare, prefectul Radu Roca i-a felicitat pe pompierii din cadrul I.S.U. Satu Mare ce sâmbătă au dus la bun sfârșit o misiune extrem de periculoasă și complicată.

,,Toată recunoștința noastră acestor adevărați eroi. Prin intervenția lor de sâmbătă din localitatea Decebal putem spune că au salvat două vieți. Este încă o dovadă a profesionalismului cadrelor militare de la I.S.U. Satu Mare și o confirmare a faptului că românii au mare încredere în pompieri”, a spus prefectul Radu Roca.

La intervenția de sâmbătă de la Turnul de apă din localitatea Decebal au participat Plt. Pușcaș Alin, Plt. maj. Ardelean Adrian, Plt. Adj. Demian Marian, Plt. Adj. Șef Czier Tiberiu, Plt. Adj. Barna Iosif, Plt Adj. Borhidi Gheorghe, Plt. Adj. Șef Cardoș Gheorghe, LT. Col. Leuca Ovidiu. Intervenția a fost condusă de către inspectorul șef, lt. col. Buzduga Sergiu.

Amintim că, sâmbătă dimineață, doi bărbați au intrat în burlanul aflat în vârful turnului unei vechi stații de apă de la fostul CAP din Decebal cu intenția de a-l vopsi. Nu au luat, însă, în considerare faptul că acolo, în incinta burlanului, nu sunt curenți de aer, astfel că s-au intoxicat cu gazul provenit de la diluant. Neavând posibilitatea să coboare singuri din turn, au fost chemați pompierii în ajutor.

La fața locului s-au deplasat forțele militare cu o autoscara si un echipaj medical din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Satu Mare. Apelul la Sistemul național unic pentru apeluri de urgență (SNUAU) 112 a fost realizat de către colegul care însoțea persoana în cauză.


CITEȘTE ȘI:

2 comentarii

  1. bigbrother Răspunde

    Mai bine zis au salvat viața a doi inconștienți. Întrebarea este că măcar au sesizat cei în cauză acest lucru și măcar data viitoare vor respecta normele minime de lucru sau continua la fel ca înainte? Că atunci nu am făcut nimic doar am amânat deznodământul.

    • Sâcă Răspunde

      Cine a fost coordonatorul acestor muncitori, nici ei de lăudat, ar trebui tras la răspundere cu amendă, legi fiind, doar trebuie aplicate. Altfel ajungem la ce spunea predecesorul meu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.