Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Fermieri din Satu Mare disperați! Își duc vacile gestante la abator pentru că nu mai au bani să le țină!

Mai mulţi fermieri din judeţul Satu Mare nu mai au bani pentru vacile lor, costurile extrem de crescute îi împing pe crescători să facă gesturi disperate.  Cozile la porțile abatoarelor sunt din ce în ce mai mari, iar efectivele de animale dispar pe zi ce trece, în lipsa perspectivelor mai bune pentru această ramură a zootehniei.

Fermierii au ajuns să-și ducă la abator vacile gestante și în plină lactație, pentru că sunt depășiți de costurile din ce în ce mai mari. Mai multe detalii despre această situație disperată am aflat de la Vasile Deac, fermier din județul Satu Mare.

”Stocurile pentru anul viitor sunt nesemnificative. Din acest punct de vedere, foarte mulți fermieri au luat decizia de a-și abatoriza foarte multe animale. M-a rugat și domnul Buda, m-a rugat și domnul ministru, să le dau toate informațiile de pe rețelele de vânzări și să arate și la Bruxelles cum se taie animalele în România din aceste cauze. Un fermier care nu își produce furajul, care nu are ciclu închis de producție, sigur este falimentar în aceste condiții”, a spus Vasile Deac în emisiunea ”Agricultura la Raport”, la AGRO TV, potrivit dailybusiness.ro.

Fermierul a mai precizat că, potrivit estimărilor și cifrelor pe care le are din piață, până la 30% din bovinele mame au dispărut din România. Astfel, fermierul avertizează că ne-am putea confrunta anul viitor chiar și cu o criză de viței.

12 comentarii

  1. Gabor Răspunde

    Un fel de kinder cu surpriza

    • @Gabor Răspunde

      Nu ești pe listă și tu?

      • Gabor Răspunde

        Nu, dar se pare ca tu ai scapat ca prin minune desi erai pe lista

        • @Gabor Răspunde

          Vezi că vorbești singur. Și nu-ți bate joc de țărani (a se reciti în acest primul tău comentariu) că nu-ți face cinste.
          PS. Nu sunt agricultor și nici nu locuiesc la țară dar nu-mi place când cineva se crede mai deștept decât este și își bate joc de semenii lui. Bagă de seamă asta.

          • Gabor

            Imi bat joc de tine. Treci inapoi la coada la somaj, ca ti se termina internetul in curand si trebuie sa-ti reincarci cartela.

  2. Gabor Răspunde

    Ce fain portret cu mine au pus acolo sus la titlu!

  3. Antal Adrian Răspunde

    APIA Satu Mare e condusă de incompetenți plasați plotic acolo. Nu-i ajuta deloc pe fermieri. Virgil Dragoș, șoferul lui Valer Marian, este director general. Ciprian Bretan, lingăul lui Adrian Cozma, este director adjunct, deși nu are nici o pregatire in domeniu.

  4. Vasile D Răspunde

    Domnule Deac nu uitați sa plătiți porumbul la uucrainieni !!! Iara te ți de țepe Vasile??? Mama ta de cacacios

  5. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Ungurii sunt de vină.

  6. Soso Răspunde

    Astia ar trebui ajutati si producatorii romani..nu UCRAINA!!!Statului roman i se rupe de cetateni!Iesiti la vot si nu mai votati incompetenti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.