Ultima actualizare: azi, 17:25

Locale

FOTO. Brâul Maicii Domnului a ajuns în Satu Mare. Întâmpinat de zeci de credincioşi

Brâul Maicii Domnului de la Mănăstirea Kato Xenia a ajuns în această seară la Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena din Satu Mare, unde va rămâne până duminică.

Sosirea a avut loc în jurul orei 16.30, în fața Bisericii Sfinții Împărați Constantin și Elena, unde delegaţia a fost întâmpinată de credincioși din Satu Mare. În perioada în care Brâul Maicii Domnului  va poposi la Satu Mare, Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena a anunțat un program special.

Programul slujbelor care se vor oficializa pe parcursul acestor zile este:

Sâmbătă 19 Noiembrie

  • Ora 18 – Paraclisul Maicii Domnului
  • Ora 19 – Brâul Maicii Domnului
  • Ora 20 – Acatistul Sfântului Acoperământ al Maicii Domnului

Duminică 20 Noiembrie

  • Ora 9 – Utrenia
  • Ora 10 – Sfânta Liturghie
  • Ora 16 – Acatistul Sfântului Acoperământ al Maicii Domnului
  • Ora 17 – Vecernia unită cu Litia
  • Ora 18 – Paraclisul Maicii Domnului
  • Ora 19 – Cântări și pricesne închinate Maicii Domnului

18 comentarii

  1. remy martin Răspunde

    Fara Adi Cozma parca nu e asa de interesant articolul…

  2. Cetateanul. Răspunde

    Dute măi boule de Socolan și te spanzura.
    Nu te mai saturi cât ai furat până acum?

    • Gheorghe Răspunde

      Măi cetățene da tu ai văzut vreodată un bogat satul de avuții,o babă frumoasa,o curvă sătulă,un angajat cu salariu destul sau un hoț care sa se oprească și sa zică,, destul,îmi ajunge”?Ai văzut asta?….nici nu o sa vezi never!!!Popă face și el ceea ce a învățat și știe sa facă bine,nici alții nu sunt mai breji ca el.Cand are la c8ne v8ndd marfa vinde cu spor ca boborul este credul și superstițios mai ales ca acum vin sărbătorile cele atât de mult difite datorita imbuibarii și al dezmățului practicat de boborul cel evlavios și drept.

  3. Pop Ioan Răspunde

    Totul este “sponzorizat” de SC Boitor Socolan SRL.

  4. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Mă gândesc că urmează data viitoare sandalele. 🤔🤔🤔
    Nu vă plictisiți odată?

  5. cetatean Răspunde

    Oameni primitivi!

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      No asa…pun SM la loc de frunte pe harta primitivismului. Noi si samanii din fundul Africii, ca in rest vezi asa ceva doar la Tv, si asta la ore tarzii din noapte. Aici inca mai sunt plavani, care sar cu banu la aberatii mistice. Iar de aia mandri cu legitimatia in piept, ma abtin sa zic ceva.

      • Beeeee Răspunde

        Sincer ma mir ca inca nu s-a descoperit pe undeva si ceva scutece uzate ale stii tu cui. Ca ce de minune de inchinare si de pupatura ar iesi de acolo! Ma mir cum se descurca ceilalti crestini neortodocsi fara astfel de lucruri tocmai bune de prostit turma. Si uite ca totusi exista si totusi sunt si ei crestini! Beeeeee! Penibil.

  6. Observator Răspunde

    Pana la urma e optiunea fiecaruia sa creada sau sa se inchine cum doreste . Si-apoi nimeni nu a obligat pe nimeni ( ca in multe din situatiile cu vaccinarea , de exemplu ! ) sa participe la aceasta procesiune, sau la altele cu specific religios . La plimbatul lampioanelor lui …. pește prajit de acu cateva zile prin centrul orasului , n-ati sarit ca e primitivism , n-a deranjat pe nimeni ! Culmea , când apare o procesiune ortodoxa va loveste damblaua pe o gramada si nu va mai opriti din invective . Va intreb , pe voi , elitele intelectuale care v-ati dat cu parerea despre aceasta procesiune , ce-ati pierdut sau castigat din faptul ca batjocoriti o religie ? Ati devenit mai buni , mai intelepti ? Da sa va intreb daca nu e tot o forma de primitivism faptul ca multi dintre noi stau in frig , fara curent , fara mancare , fara cele necesare pentru supravietuire ? Si , cine stie ce ne mai pregatesc onorabilii de la conducere , ca sa ne trimita tot in …..primitivism ! Nu realizati ca , majoritatea populatiei ( cu exceptia unora dintre privilegiatii soartei , sa le zicem bugetari) traieste o forma de sclavagism modern ? Si-atunci ma-ntreb – ce e mai rau , ce e mai de condamnat ? Faptul ca omul merge , se-nchina la icoane si se roaga si se intoarce la saracia lui? Sau faptul ca unii fura cat nu le e rusine pentru bunastarea proprie ? Mai cugetati ,înainte de-a batjocori tot ce e sfant ! Sa va ierte Dumnezeu si sa va dea putina constiinta !

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      Daca tu compari pe asta cu plimbatul lampioanelor atunci despre tine se poate spune linistit ca esti primitiv, asta ca sa nu-ti uiti vorba. In primul rand pentru ca vorbesti in necunostinta de cauza. In curand oricum vine sfanta bricheta de Paste de la Ierusalim. Nu stiu cum am putut sarbatori pana acum cativa ani???

    • cetatean Răspunde

      Observatorule vrei exemple de hoti de excroci de pedofili de homosexuali dintre cei mai iubiti si mai prea slaviti si mai prea fericiti ? Procesiune ortodoxa 🙂 o manevra de a colecta bani de la naivii pe care ii inselati cu raiul si cu toate smecheriile voastre ! Faceti RO de rusine in lume cu toate procesiunile si mataniile,pupatu de oase etc .

  7. Observator Răspunde

    Trec peste faptul ca ai niste dezacorduri in exprimare , caci mare e mila Domnului . Pace tie , chiar si-atunci când …plimbi lampioane !

    • Decebalus per Scorillo Răspunde

      S-a trezit domnul profesor de română? Dar auzi tu de ceva diacritice românești nu ai aflat? Că le cam duci lipsă doxatule! Și mai vii și tu cu bășinile tale de păsulă din cap!

  8. Observator Răspunde

    Diacriticele mele lipsa sunt minore si nu aduc ofensa si jigniri nimanui , comparativ cu exprimarea ta de badaran ( cu diacritice )! Sa va ierte Dumnezeu si sa va dea putina intelepciune ( tie cu diacritice sa ti-o dea ) !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.