Ultima actualizare: azi, 12:55

Locale

FOTO. Eroi și în timpul liber! Au sărit în ajutorul unei fete lovite de mașină pe trecerea de pietoni

Trei pompieri din municipiul Satu Mare, plt.adj. Silaghi Cătălin, plt.adj. Istrauan Sergiu, plt.adj. Szabo Nicolae, au sărit, vineri, 11 noiembrie, în ajutorul  unei fete lovite de mașină pe trecerea de pietoni.

Cei trei fac echipă de peste 15 ani, formând unul dintre echipajele SMURD ale ISU Satu Mare, iar în momentul în care au văzut accidentul, ei se aflau în timpul liber. Dacă să acționeze sau nu?! Nici nu au stat pe gânduri…

Mesajul transmis de ISU Satu Mare:

„- La 08:20 sunt la voi, ajungem la unitate până la 09:30. În maximum 2 ore terminăm probele acolo și apoi mergem la Sergiu.”

Așa sunt ei… Cătălin, Nicolae și Sergiu fac totul împreună. De peste 15 ani sunt nedespărțiți. La unitate formează unul dintre echipajele de paramedici SMURD, iar în timpul liber, sunt cei mai buni prieteni.

Pentru ziua de ieri, totul era planificat. Până la 11:30 terminau evaluările anuale la unitate, iar după aveau să meargă la Sergiu, pentru puțin ajutor la treburile gospodărești.

Se aflau la Ieșirea din Satu Mare către Negrești-Oaș, iar aglomerația de pe șosea bloca și banda pe care se aflau.

Așteptând în coloană, au auzit, dintr-o dată, o bufnitură. Au devenit atenți și au văzut cum o fată a fost lovită de o mașină. S-au mobilizat rapid. Voiau să ajute!

„- Nicu, tu mai ai gulerul cervical în mașină?”

„- Sigur, întotdeauna! Cătă, tu sună la 112, până iau eu trusa medicală și gulerul cervical!”

„- Voi ocupați-vă de fată, eu opresc traficul și mă asigur că echipajele operative chemate în sprijin au cum să ajungă până la noi”.

Tânăra era în stare de șoc. Deși impactul a fost unul destul de puternic, ea tot încerca să se ridice.

Colegii noștri, paramedici cu multă experiență la activ, au știut exact cum să îi vorbească și cum să o imobilizeze pentru a nu își provoca leziuni și mai mari.

Au rămas acolo, lângă ea, până când echipajul SMURD a preluat-o pentru a o duce la spital.

Cătălin, Nicolae și Sergiu au intervenit exemplar, iar pentru asta merită toată aprecierea noastră!

Felicitări, salvatorilor! Suntem mândri de voi!

Știrea inițială:

Un accident s-a produs, vineri, 11 noiembrie, în municipiul Satu Mare, după ce o minoră a fost lovită de o mașină.

Accidentul s-a produs pe strada Odoreului din municipiul Satu Mare. Minora, în vârstă de 16 ani, mergea spre școală, iar în momentul în care s-a angajat în traversarea drumului pe trecerea de pietoni a fost lovită de o mașină condusă de o șoferiță, în vârstă de 24 de ani, potrivit informațiilor PortalSM.

Minora a fost preluată de o ambulanță și dusă la spital pentru investigații.

Ce spune Poliția:

La data de 11 noiembrie, în jurul orelor 08.30, polițiștii sătmăreni au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier, pe raza municipiului Satu Mare, cu victimă.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că o femeie de 24 de ani, domiciliată în localitatea Odoreu, în timp ce conducea un autoturism pe strada Odoreului, a ajuns la o trecere pentru pietoni, marcată și semnalizată corespunzător, unde ar fi accidentat o minoră de 16 ani, care s-ar fi angajat în traversarea drumului. În urma producerii accidentului rutier, a rezultat rănirea pietonului, care a fost transportat la Spitalul Județean Satu Mare, unde i-au fost acordate îngrijirile medicale de specialitate.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză, cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

3 comentarii

  1. ombre Răspunde

    felicitari! sper ca si comandatul lor citeste aricolul!

  2. carcotas Răspunde

    Vor fi avansati la ,,exceptional”. Bravo lor! Daca erau civili li se multumea frumos.

  3. Alex Răspunde

    Propun ca fiecare om din aceasta tara sa fie numit “erou” daca isi face datoria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.