Ultima actualizare: azi, 20:42

Locale

FOTO. Grădinițe închise în județul Satu Mare! Număr foarte mare de îmbolnăviri

În urma unei informări primite de la Cabinet Medical Coica Dorel și de la conducerea Școlii Profesionale ”George Coșbuc” Medieșu Aurit privind apariția unui număr mare de cazuri de enterocolită în rândul preșcolarilor de la Gradinița cu Program Prelungit și de la Grădinița cu Program Normal Medieșu Aurit, prefectul Radu Roca s-a deplasat azi, alături de directorul de Cancelarie, Radu Iancu la Medieșu Aurit.

Prefectul Radu Roca a convocat de urgență reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Satu Mare și a Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Satu Mare în vederea demarării de controale pentru depistarea cauzelor îmbolnăvirii copiilor de la cele două grădinițe.

Până la finalizarea controalelor, Consiliul de Administrație al Școlii Profesionale ”George Coșbuc” a decis suspendarea activității la cele două grădinițe din Medieșu Aurit până după minivacanța de 1 Decembrie.

Inspectoratul Şcolar informează că sunt bolnavi 30 de copii

Comunicatul IŞJ pe această temă:

În cursul zilei de 23 noiembrie 2022, Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare a fost sesizat, printr-o adresă emisă de Școala Profesională „George Coșbuc” Medieșu Aurit, că în cadrul acestei unități de învățământ s-au înregistrat numeroase cazuri de enterocolită în rândul preșcolarilor de la Grădinița cu Program Prelungit și Grădinița cu Program Normal Medieșu Aurit. Mai exact, este vorba despre 7 copii (dintr-un total de 20) la Structura Iojib; 5 copii (dintr-un total de 26) de la Structura Potău; 18 copii (dintr-un total de 140) de la Medieșul Aurit.

Aceste suspiciuni au fost confirmate și de colaboratorul medical al școlii, Cabinet Medical Coica Dorel, dar și de medicul școlar Basca Reka.

Conducerea Școlii Profesionale „George Coșbuc” Medieșu Aurit a făcut o sesizare în acest sens la Direcția Sanitar-Veterinară și la Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare. Totodată, Consiliul de administrație al școlii a hotărât suspendarea cursurilor în aceste grupe până la data de 5 decembrie 2022. Între timp, se efectuează procedurile de dezinfecție.

Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare monitorizează cu atenție cazurile mai sus prezentate.

Vom reveni cu informații după finalizarea anchetei și după ce vor fi furnizate și rezultatele probelor de laborator pentru preșcolarii care se confruntă cu acest virus.

Un comentariu

  1. cetatean Răspunde

    Roca soricelul cu cheie a lui govor :))) cu g mic 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.