Ultima actualizare: azi, 18:51

Locale

FOTO. Povestea vârstnicului care trăia într-o ”mașinuță”, în Satu Mare. Cum a fost salvat

Tiberiu, un vârstnic care locuia într-o ”rulotă” în municipiul Satu Mare, se va muta într-o locuință socială. Ca urmare a unei sesizări făcute de sătmăreanca Mariana T. în mediul online către Primăria Municipiului Satu Mare, sesizare referitoare la un bătrânel care trăiește într-o mașinuță mică, fără geamuri, la ieșirea din Cartierul Micro 17, echipa de intervenție a Direcției de Asistență Socială Satu Mare a ieșit la fața locului pentru identificarea cazului.

,,Informăm pe această cale că situația semnalată de doamna Mariana T. se confirmă, bătrânelul Tiberiu B. trăind în condiții improprii în locația dată. Echipa mobilă i-a oferit consiliere, iar domnul Tiberiu B. a acceptat să meargă pentru o scurtă perioadă de timp să locuiască la Centrul Social de Urgență pentru Adulți – Adăpostul de noapte. Notăm că e pentru o scurtă perioadă deoarece, conform datelor Biroului Locuințe sociale și de necesitate din cadrul Direcției de Asistență Socială Satu Mare, domnul Tiberiu B. este pe lista persoanelor care pot beneficia de o locuință socială, iar în scurt timp se va muta în chirie, într-una din locuințele disponibile și va putea trăi liniștit, având un acoperiș deasupra capului”, informează Primăria Satu Mare.

,,Direcția de Asistență Socială îi mulțumește pentru sesizarea făcută doamnei Mariana T. care a ales să anunțe direct autoritățile locale, intervenția fiind astfel imediată. Vă rugăm și pe această cale să ne fiți alături și să ne sprijiniți în munca noastră din domeniul social, comunicându-ne situațiile grave pe care le identificați în oraș”, mai informează primăria.

Puteți semnala astfel de cazuri pe platforma www.impreunasm.ro, creată de Primăria și Direcția de Asistență Socială Satu Mare. Platforma este un sistem de colaborare între mediul public- mediul privat- ONG-uri și cetățeni și prin care dorim să oferim ajutor centralizat tuturor persoanelor care se află în situații vulnerabile și să venim și în sprijinul companiilor care doresc să se implice în campanii de caritate.  Totodată, ne puteți contacta la linia de ajutor 0748109853 pentru a ne sesiza cazurile care necesită intervenția în domeniul social.

4 comentarii

  1. România reală Răspunde

    Bun. Dar îl ajută cineva cu cheltuielile acuma la iarnă? Sau ziceți că e călit deja?

  2. pseudojurnalism Răspunde

    Am citit intregul articol dar nu am gasit nicio poveste dramatica decat copy-pasteul comunicatului de la DAS…. ce sens avea titlul pompos……. esti urnalist de 2 bani. Puteai depune putin efort sa obtii niste detalii despre viata omului sa fie intr-adevar o poveste. Esti la fel de jalnic ca presasm…..

    • c-block Răspunde

      Măcar nu sunt înregimentați așa politic pe față ca și presasm sau obiectivsm. Dar e jale mare și la ei.

  3. Solid Răspunde

    No deci !
    Omul este un tigan dinPetin( cel putin fisoru’ sau sta in Petin)! Fisoru’ sau are magazin de alimente in cartierul tiganilor din Petin ! Poate ar trebui investigat mai amanunt de ce nu sta cu fisoru’ sau !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.