Ultima actualizare: azi, 18:02

Locale

FOTO. Ziua Națională a României a fost sărbătorită astăzi în Ungaria

Marți, 29 noiembrie 2022, în organizarea Consulatului General al României la Gyula (Ungaria) în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare și cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare a fost sărbătorită Ziua Națională a României.

Recepția de gală a avut loc în sala de festivități a unui hotel din Gyula, sub coordonarea domnului Florin Trandafir Vasiloni, consul general. Alături de cele peste 100 de persoane prezente, au participat numeroşi preoţi şi diaconi din cadrul Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria, în frunte cu Preasfințitul Părinte Episcop Siluan; reprezentanţi ai mediului universitar, ai comunităţii româneşti şi  autorităţilor locale din localităţi unde trăiesc români în Ungaria precum și membri marcanți ai mediului de afaceri local.

După intonarea imnurilor naționale ale României, Ungariei și Uniunii Europene, a urmat mesajul oficial al consulului general Florin Trandafir Vasiloni.

Delegația sătmăreană a fost condusă de Robert Laszlo, managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, instituție care a oferit un program cultural cuprinzând artiști de seamă ai județului: Petrică Mureșan, Bianca Angela Cionca, Paula Cornea, Sara Nistor, Iulian Goste și Bogdan Bota. Programul sătmărenilor s-a bucurat de aprecierile unanime ale celor prezenți, momentele folclorice entuziasmând publicul.

7 comentarii

 1. H&R Răspunde

  Nu cred. Ungurii nu ar lasa asa ceva. 🤣

 2. Gheorghe Răspunde

  Cum sa nu lase.Ei te lasă dar sa nu cumva sa deții vreun fular,steag ori îmbrăcăminte în culorile roșu,galben,albastru și sa nu amintești de Marea Unire sau ca Ardealul este romanesc.Daca faci ce nu trebuie o iau pe cocoașe în cel mai frumos mod prietenesc.Prietenii știu cum.
  Ei pot sa arboreze unde vreau,când vreau culorile dragi lor,pe strada,pe clădiri cu toate ocaziile inventate ca sărbători,pe stâlpi,pe pietre de hotar …..Lucrutule sunt văzute cu masura diferita de fiecare cum îi place.
  Pana la urma niciodată nu va fi o buna înțelegere între vecini,focul mocnește,ura și rautatea se ascut dar pana atunci…
  La mulți ani pentru toți romanii de ziua națională.
  Toți trăitorii din aceasta tara fie ei români,unguri,sași,secui,ucraineni etc. își pot trai vremelnicia în pace dacă nu se fac exagerări și nu se cauta motive de învrajbire.

  • Django Răspunde

   Cum explici cei 1000 de ani de dominatie maghiara? Nu crezi ca spune ceva despre poporul roman si “Ardealul romanesc” ?

  • pevecistăpân Răspunde

   Dacă te uiți atent în poză poți desluși și umbra marțienilor care te supraveghează/spionează. Nu căuta lucruri acolo unde nu sunt. Degeaba vă spune omul că tot aveți fixuri în cap. Nu știu cum de nu te-ai revoltat că zadia purtată este verde. Este inacceptabil! E clar că au fost ungurizați cei de acolo!
   Românii de acolo au probleme serioase și asta nu neapărat din cauza statul maghiar ci mai degrabă din cauza impotenților de la București. Prin bisericile românești bate vântul. Acum de sărbători îi redescoperim, tragem niște poze (dă bine la CV) apoi pa și pusi un an de zile! Pentru că vezi domnule Ghiuri cam așa îi lasă din mână statul nostru și pe ei dar și pe cei de pe valea Timokului. Cine este de vină de asta? Apoi ce perfect este să dăm vina pe vecini în loc să recunoaștem ce mizerabil putem să ne comportăm cu semenii noștri! Și cu toate astea nu aud niciodată un român de acolo că ar vrea să se stabilească în țară! Te-ai gândit de ce?

   • Dacus Răspunde

    Interesant ca romani sde nationalitate română s-au mutat in Ungaria, dar niciun român din Ungaria nu s-a mutat in România….

 3. Vlad Tepes Răspunde

  Apreciez ca la Gyula , de ziua nationala a Romaniei, s-au intonat atit imnul Romaniei cit si cel al Ungariei !
  E un semn de respect reciproc.

  • pevecistăpân Răspunde

   Spune asta la ceilalți care văd doar ce vor. Pentru că dacă tot așa continuăm cu ba pe a mă-tii niciodată nu se termină. Și de fapt cui folosește? Omul deștept lasă de la el. O zi bună la toți și la mulți ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.