Ultima actualizare: ieri, 22:15

Naţionale

A murit Pelé! Legenda fotbalului mondial s-a stins la 82 de ani

A murit Pelé! Legenda fotbalului mondial s-a stins la 82 de ani. Brazilianul se lupta de mai mult timp cu cancerul, iar corpul său a cedat pe 29 decembrie 2022.

Pele a câștigat trei Cupe Mondiale și a devenit una dintre cele mai importante personalități sportive ale secolului trecut.

 

3 comentarii

  1. Vlad Tepes Răspunde

    Imi amintesc cu nostalgie meciul de fotbal dintre Brazilia si Romania (3-2) de la campionatul mondial din Mexic (1970).
    Ce meci !
    Doar doua tari au dat atunci cite doua goluri Braziliei , dintre care una a fost Romania .
    Atunci se juca fotbal pentru spectacol nu pentru bani.
    Accidentarile erau exceptii.
    Jucatori ca Pele, erau artisti pe terenul de fotbal.
    Ce vremuri !
    R.I.P. – PELE !

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      Ultimele momente ale fotbalului spectacol au fost când Maradona a făcut slalom în semifinale în 1986 prin toată echipa engleză. Și apoi când echipa Danemarcei venită de la ștrand a luat în 1992 campionatul european. De atunci zici că sunt 11 roboței în echipă. Chiar nu-mi place și de aia nici nu m-am uitat la acest campionat mondial vândut și organizat pe prea mulți bani. Anno când Maradona s-a transferat la SSC Napoli în 1984 de la culmea Barcelona s-a plătit pentru el 10 milioane de dollari. Și ce scandal a fost pe tema asta inclusiv în parlamentul italian! Acum în schimb? Zici că de nu primește la timp prima (deci nu salariul ci prima de joc) nici nu efectuează aruncarea de la margine. S-a ajuns prea departe, la prea mulți bani și fotbalul nu este despre bani. E un joc.

  2. Gheorghe Răspunde

    De aici înțelege fiecare ce vrea,imi pare rau sa spun dar fotbalul nu mai este un joc ci este o mare,mare afacere pe bani foarte foarte multi,veniti din saracirea oamenilor de rand si super imbogatirea unora prin mari fraude la nivel mondial.Dar boxul profesionist,dar tenisul de camp,dar celelalte cateva sporturi,ce sunt?Circ pentru oamenii de rand si afaceri veroase pentru cei din spatele sportului.Cei mai mari patroni de echipe din lume sunt araboci,unde populatia din tarile lor fac multi foamea dar ei(seici si ce mama naibii or fi)au baga banii la greu in sport.Si inca nu am vazut totul…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.