Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

APEL. Lavinia (35 ani) are nevoie de ajutor. Trăiește o dramă: este țintuită la pat de ani de zile

Sătmăreanca Lavinia, în vârstă de 35 de ani, are nevoie de ajutorul nostru. Este țintuită la pat de ani de zile și este total dependentă de părinți, însă în urma unui tratament care costă câteva mii de euro, ar putea avea o șansă la o viață normală.

Redăm, mai jos, povestea Laviniei, făcută publică de Marcela Papici:

Am sa va spun povestea ei! E verisoara mea, mama a trei copii adulti. Cea mica – 35 de ani. Lavinia. De 5 ani, la pat, in urma unui accident rutier. Tetraplegica, gastrostoma, operatii multiple. De nedescris. De 5 ani, aceasta mama, doarme intre 1 noaptea si 5 dimineata, cand de veghe, la patul fetei, sta tatal. In rest, e mereu langa ea. O spala, o schimba, ii vorbeste, o hraneste. Ii aspira mereu saliva, altfel, se ineaca.

In acesti 5 ani, nu a cerut niciodata, nimic, de la nimeni. Au ajutat-o ceilalti 2 copii cum au putut. A vandut tot ce putea vinde si si-a plans durerea dar nu a renuntat nici o clipa: operatii la dr Florian la Cluj, recuperare la Tg Mures, la Oradea, kinetoterapie si masaj acasa, tratament medicamentos, vitamine etc. De la 30 de kg, cat a avut, hranita prin gastrostoma, a reusit sa ajunga la 50 de kg. In tot intervalul acesta le-am fost aproape cat am putut si cu ce am reusit.

Dupa ultimul CT, un profesor din Germania le-a recomandat 2 luni de recuperare intensa la o clinica specializata din Germania. Conform ultimelor investigatii, daca face aceasta recuperare, are sanse sa-si recapete capacitatea de a inghiti si de a se mobiliza. Situatia financiara nu le permite sa ajunga in Germania, iar alternativa recomandata de acel profesor ar fi spitalul Sf. Sava din Bucuresti. Dar si aici costul este de 450 lei/zi de tratament. Pt 2 luni ar insemna 27.000 lei fara ambulanta care sa o duca (1000 Euro li s-a cerut) si fara costurile pt mama-insotitor. A plans… Am plans si eu!

Mi-a povestit ca, din noiembrie, de cand stie de aceasta varianta, zi si noapte viseaza cum ajunge cu Lavinia la Bucuresti. S-a tot framantat cum sa faca, ce sa faca ca sa faca rost de bani. Auzise ea ca exista ONG-uri dar nu stia ce sunt alea. Iar azi i-am venit in minte. Azi, de ziua Teodorei. Si nu a venit sa ceara bani sau ajutor. Ci a venit sa ma intrebe ce e ala “ONG” si cum ar putea ea ajunge la unul ca sa o ajute pe Lavi…

Stateam la masa doua mame: eu, mama de copii sanatosi, recunoscatoare pentru cei 22 de ani impliniti azi de Teodora si ea, mama care ar face orice pentru puiul ei ca sa o vada macar pe picioare. Vorba ei:” Macar sa manance singura si sa mearga la toaleta! Ca de noi n-om mai fi, cine ii va purta grija?”

Familia Laviniei nu stie de postarea mea! Si sper sa nu se supere pe mine! Dar mi-au cerut ajutorul iar eu vi-l cer voua: haideti sa-i dam speranta unei sanse! ONG-ul “Parinti pentru copii” va strange suma necesara!
Orice donatie e binevenita!

Pentru persoane juridice, avem contracte de sponsorizare! Fiind final de an…poate se poate!”

Asociatia Parinti pentru Copii;

Banca Transilvania;

RO59BTRL03101205289467XX;

Pt BT Pay – 0747089509 Marcela Papici.

6 comentarii

  1. papuci Răspunde

    De ce nu vinzi mai papicioaie averea proprie so ajuti pe suferinda?
    Sau doneaza sumele incasate de la Omer, renunta la salariile tale cateva luni si fa un bine cuiva ca daca tu nai nare nici drecu.
    Ar putea sa-ti fie rusine la cat bagi in jeb si la cum tratezi angajatii sa ajungi sa ceri indiferent ce suma pt indiferent cine.

    • c-block Răspunde

      Este ajunul Crăciunului și acum apar pe firmament astfel de solicitări dacă se poate cât mai lacrimogene. Mai aștept și la niște cazuri cu mamă cu n+1 copiii și fără acoperiș. Nu mă crezi? Caută în arhiva ziarului de acum 1,2,3 etc. ani. Nu zic că nu este adevărat dar tot timpul apar în această perioadă și tot timpul în spate sunt exact aceeași “binefăcători”. Asta nu poate fi întâmplător. Eu sincer nu am încredere în ce face tanti asta P. Că sunt pățit cu ea într-un absolut alt domeniu. Iar o mănâncă undeva să candideze ca independent la deputăție și își face capital electoral/imagine pozitivă??? Că o văd în stare.

    • c-block Răspunde

      Și încă atâta vreu să întreb. Tot anul ce s-a întâmplat? Numai acum a devenit urgent? Că din ce văd e foarte veche povestea. Însănătoșire grabnică dar dacă se poate fără ea. Asta ca sugestie.

  2. Messi Răspunde

    Acestei tanti cu ambiții nu numai electorale nu-i pasa decât de dansa, de persoana proprie și ca dovada o spun toți cei dați afara de la munca indiferent de situație cât ca or fi fete tinere, mame cu copii sau oricine ar fi el sau ea. Fără scrupule acest personaj acuza pana cel mai infim angajat pentru propriile-i neajunsuri in speranța de a-și salva propriul cur care știm ca nu e mic.
    Aceeași Mărie cu aceeași pălărie.
    Sa verifice totuși cei competenti de ce dansa și-a declarat propriul copil ca fiind cu dizabilitate pentru ca noi știm: cât a câștigat lunar pe perioada maternității datorită acestei fraude mizerabile? Suntem convinși ca exista documentație care poate dovedi acest lucru… copilul însă n-are nici o problema și nici nu a avut vreodată.
    Alo DNA deșteptarea.

  3. Ivan Răspunde

    Ce sunteti rai mai natarai? Fiti mai buni macar de sarbatorile astea, poate sunt ultimile, dati bani nu fiti golani. Cat despre fata bunul Dumnezeu o v a vindeca.

    • c-block Răspunde

      Sunt de acord cu ce spui dar pe mulți îi deranjează o anumită persoană care zici că are abonament la astfel de acțiuni. Ar fi mai multe de zis despre ea dar educația primită nu mă lasă plus nici hârtia (în cazul de față internetul) s-ar roșii de rușine dacă ne-am băga în detalii De aia ziceam că e treabă veche și hopa se sare cu din astea în Ajun. Deja mi se apleacă. Am o vârstă față de a dumneaei și ar fi bine să audă și i se mai spune și pe alte căi. Însănătoșire grabnică la bolnavă doresc. E un caz foarte grav și din ce îmi dau seama nu știu cât ajută Bucureștiul. Sincer. Eu aș vota pe Deutschland din mai multe motive. Că până la urmă o viață avem cu toții. Mai puțin Iliescu. Vorba aia operația a reușit, bolnavul a decedat. Cam așa se petrec lucrurile la noi. De aia spun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.