Ultima actualizare: azi, 08:27

Locale

Austria spune oficial NU aderării României la Schengen!

Austria spune oficial NU aderării României la Schengen. Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a declarat, marți, că Austria se opune integrării României în Spațiul Schengen, titrează Digi24.

,,Ministrul de Interne a precizat clar. Nu există o aprobare din partea Austriei pentru extinderea cu Bulgaria și România. Este nevoie de mai mult timp. Avem 75.000 de imigranți ilegali neînregistrați în Austria. Asta înseamnă că au sărit granița externă a Uniunii Europene și au ajuns într-o țară internă, așa cum e Austria. Trebuie întâi să răspundem la aceste întrebări de securitate”, a spus Nehammer.

Ministrul Bode a încercat să-l convingă pe omologul austriac de faptul că nu există un coridor de imigrație prin România, dar Karner a rămas pe poziții.  Președintele Klaus Iohannis a declarat, tot marți, la Tirana, că România va negocia până în ultima clipă.

Extinderea Spațiului Schengen se va decide la JAI, Consiliul Miniștrilor de Justiție și Afaceri Interne din UE, joi și vineri.

Sursa: Digi24

39 comentarii

  1. jhllo Răspunde

    În sfârșit se face dreptate……

  2. Alex Răspunde

    Bine de știut:
    Branduri austriece in Romania:
    OMV, Strabag AG, Billa, Raiffeisen, Julius Mein, Red bull, Husqvarna, Swarovski

    • Kuka Răspunde

      Strabag și OMV sunt, de fapt, rusești sub paravan austriac, cam ca și MOL la unguri 😉

      • Luxin Răspunde

        Lool si Petromul de catre cine era cumparat nu de catre OMW?? Atunci si Petromul e paravan rusesti😎

    • Sandu Răspunde

      Si ce vina au companiile enumerate de tine in aceasta speta?

      • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

        Poate dacă urmărești asta te mai dumirești. Și nu uita că nu a fost amintit Holzindustrie Schweighoffer la socoteală! Este o măsură scârbos de scandaloasă pe puțin dublă dacă nu mai mult. Adică noi ca în acel banc cu iepurele tot timpul avem șapcă și niciodată nu avem țigara care ar trebui. Pur și simplu nu este corect.
        https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid029eE4ze4jvYrXk5CLTsNGborTx8oTLPAnk7FwWnDEjUdAs6ggC1CPYuuZxh9aR7W4l&id=100009028230839&notif_id=1670337323947345&notif_t=shared_priv_with_me&ref=notif

      • Vlad Tepes Răspunde

        @Sandu – prietene, austriecii ne umilesc fara motiv, pur si simplu pentru ca pot.
        Daca Statul Roman nu gaseste de cuviinta sa reactioneze, putem noi poporul sa reactionam in felul nostru.
        De ex tu Sandu, de ce ai mai lua benzina de la OMW cind poti lua de la Rompetrol ?
        De ce ai mai face operatiuni bancare cu reiffeisen bank cind ai alte banci romanesti la indemina ?
        De ce ai cumpara de la billa o piine cind la coltul strazii ai un chiosc al vecinului care iti vinde aceeasi piine ?
        De ce sa dai banii tai dusmanului cind poti sa-l dai unui concetatean de-al tau ?
        Intelegi acum ?

        • cărămida-n piept Răspunde

          @Vlad Tepes. Așa e! Mai ales că austriecii nu ai tu grijă își protejează cum trebuie afacerile proprii peste tot! De multe ori chiar în dauna țării în care au pus piciorul! Nu știu de ce nu deranjează asta pe nimeni având în vedere istoria comună, aia cu Imperiul habsburgic? În schimb ungurii tot timpul sunt vinovații de serviciu perfecți chiar și când nu sunt! Neam de straiță.😱😲😭😧

        • Sandu Răspunde

          Am sa bag benzina in continuare de la OMV pentru ca au cel mai bun pachet de aditivare a combustibilului. Ca o paranteza, Rompetrol este detinut de KazMunayGas (Kazakhstan).
          Am sa folosesc in continuare bancomatele Raiffeisen Bank pentru ca in cazul in care detii card la alta banca, poti sa retragi si sume mai mari dintr-o tranzactie (cred ca 3000 de lei, la bancomatele B.T. limita e de 900 de lei).
          Painea mi-o cumpar de la brutariile Micu, aceasta mi se pare cea mai buna la gust.
          Deci, prietene Vlad Tepes, am sa ma folosesc de aceste companii din motive subiective ce tin de comoditate si calitate, nu din cauza ca sunt iubitor sau hater al vreunei natii.

      • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

        Că globaliștii ăștia care te jupoaie de viu niciodată nu-s vinovați, he? Eu nu-s de vină săracii de ei nu au ce face? Așa e și cu prețurie astea mari de acum. Ei fac tot posibilul și noi suntem răii și nu-i înțelegem. Nu-i deranja te rog din odihna lor de la Bora Bora, Dubai ori Cancun!!! Toți ăștia care au fost enumerați poartă o foarte mare vină pentru situația în care suntem! Că toate încep de la externalizarea lucrărilor (manoperă mai ieftină, autorități slabe, mituibile etc.) și de la sfânta Profit!!!! Sper să le stea în gât. Nu că ai noștri ar fi mai breji dar măcar ei dau loc de muncă concetățenilor noștri, mai plătesc și impozit pe profit nu ca ăștia care mută profitul prin mișmașuri contabile la ei acasă și în scripte tot timpul sunt în pierdere! Că te miri că de ce mai stau! Înțelegi tu acum??? Și la o adică dacă ceva devine puțin mai greu sau situația devine tulbure în două secunde împachetează și dispar! Cu tot cu ajutorul de stat oferit de noi! Vrei exemplu? Nokia la Cluj îți ajunge?

      • Ivan Răspunde

        Bai Sandule slab esti cu mintiuca .🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣.

    • R Răspunde

      Daca noi romanii am fi uniti acuma, astia intrun an de zile ar da faliment

  3. Fasz Răspunde

    Facerea de bine e…. de mamă! Austrieci ordinari!

  4. Satmarean 1 Răspunde

    Le mai trebuie ceva din Ro. Inca nu au luat cat au dorit,dar li se va da stati linistit in urmatorii ani si pe urma vor fi nemultumiti olandezii ca austriecii au luat mai mult, si tot asa…..

  5. Pistalău Răspunde

    Anglia a stat 40 de ani in eu, atentie fara schengen si au fost bine mersi. Eu unul in locul politicianului roman, nici nu as mai pune problema asta, dar in schimb austrieci ar avea de ce sa isi faca griji

  6. Andrei Răspunde

    Deci spunem si noi NU cumparaturilor la BILLA, Swarowski, brandurilor Atomic, OMV, Atomic, Raiffeisen Bank – Pfanner – Julius Meinl – Husqvarna – Humanic – Red Bull si tuturor celorlalte afaceri austriece ce sunt si prin romania.

    Rusine Austria!

    • ... Răspunde

      Nu e neapărat o treabă îndreptată împotriva noastră numai că acum e un fel de campanie electorală în Austria Inferioară și asta e între altele muniția politică. Din păcate. Austriecii așa sunt de felul lor. Adu-ți aminte cu ce avertismente, amenzi și alte repercursiuni negative dure amenințau pe cei nevaccinați acum un an! Cele mai dure din toată Europa!
      Dar hai să povestim mai degrabă cine e în spate la OMV, Strabag sau la alte afaceri austriece, pentru că e vorba de interese ruse!!! Se știe asta prea bine. Dacă nu ar fi Orban Viktor la unguri Austria acum ar avea probleme serioase față de UE privind aplicarea embargoului față de Rusia!

    • Andrei prostanacu Răspunde

      O sa si planga firmele astea dupa aia 10 lei a tai.

    • Horațiu Răspunde

      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      @Andrei. nu știu dacă cunoști dar primele mișcări sindicale de acum mai bine de 100 de ani, deci dinainte de celebra 1 Mai 1889 de la Chicago așa s-au manifestat că oamenii ca protest își distrugeau uneltele sau utilajele cu care lucrau. Aceste lucruri ce ai zis sunt instrumente financiare în mâna lor și fii sigur că există o țesătură deasă de firmă în care tu sau majoritatea oamenilor se încurcă strașnic și definitiv. Majoritatea la final aterizează cu bănetul în ceva firme-fantomă din Insulele Virgine Engleze sau mai cine știe ce fel de firme din astea tip Fata Morgana. Nu trebuia să se ajungă aici iar asta este celor care au permis acest lucru! Și care și în momentul de față dau liber să câștige bani de la bugetul nostru pentru diverse proiecte europene. De fapt banii noștrii căpătați cu greu ajung prin această filieră tot la ei! Că vezi tu, când Băse era președinte și am refăcut drumurile naționale (inclusiv pe cea către Cluj sau oradea) cine a câștigat licitația? Italienii. Cine era președinte al UE atunci? Roamno prodi. Iar cânbd am privatizat Petrom și am vândut la OMW cine era președintele UE? Total neîntâmplător Austria! Înțelegi puiucule???
      Când am făcut armata ofițerul ne-a explicat foarte bine ce însemană democrația. A luat o scară dublă, s-a urcat pe ea și de acolo ne-a scuipat! Apoi a zis că acum să-l scuipăm înapoi.
      În încheiere tu nu crezi că Ungaria și Polonia de aceea sunt oaia neagră a UE pentru că nu se lasă în fața acestora și tot timpul au ceva de comentat, protestat? De multe ori pe bună dreptate? Pentru că vezi polonezii nu și-au închis minele de cărbune și termocentralelepe cărbune cu toată opoziția haștaghiștilot UE! Nu ca noi în colonia noastră prăpădită. Și ce bine au făcut!

  7. Johnny fără dinți Răspunde

    Vă promit și eu ca nu mai cumpăr Swarovski. Înainte să mă supăr cumpăram în fiecare săptămână, dar după fazele astea, gata, s-a terminat!

  8. Beny Kira Răspunde

    Garantez că intrăm în Șenghen

  9. Vlad Tepes Răspunde

    Acuma vad o stire de ultima ora : Bulgaria a anuntat oficial ca va uza de dreptul sau de veto , pentru a impiedica numirea ca sef al Frontex a reprezentantului austriei !
    Bravo Bulgaria !
    Uite, si “bulgaroii cu ceafa lata” au mai multa demnitate decit romanii !

  10. Conclusion Răspunde

    Pai argumentul Austriei nu pare a fi justificat cu privire la imigranti, oricum nu prea trec pe-aici, ca de exemplu si cei rataciti pe la jud Timis cand au fost prinsi si au aflat ca sunt in Romania au plans. Mai mult problema ar fi in alta parte, poate mai mult personala a lor fata de cetatenii romani. Oare cate comentarii genera pe porcarsm un posibil refuz din partea ungurilor pe tema asta. :-)))

  11. Victor Cernea Răspunde

    PNL cere excluderea Austriei din UE

    • jhllo Răspunde

      mai repede expulseaza pe noi decat pe ei
      nu au nevoie de o tara asa de corupta (pana la maduva spinarii)……aici la un vamesi daca dai 150-200 euro lasa pe toti migranti sa intra cu duiumul
      daca noi intram, intr-un an europa o sa fie invadat de migranti ( siria , niger , somalia etc)

      • comentator Răspunde

        Tu micinals aicea cu limbul român, he?

        • jhllo Răspunde

          astept pe comentatori retardati

          • comentator

            Na nemar tu! Nu mânca maro că apoi trebuie sătespeli la dinți și la mutra aia urâtă și nu ai cu ce. la ce scriai la început cam am o idee cam cine e retardat. Cât primești per postare? Un deț-două de Mona?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.