Ultima actualizare: azi, 20:54

Locale

FOTO. Pericol lângă o școală din județ: Un câine lăsat liber a atacat mai multe persoane!

Un câine a atacat mai multe persoane, astăzi dimineață, marți, 6 decembrie, în apropierea unei școli din Tășnad. Polițiștii locali au intervenit de urgență: au luat patrupedul din zonă și l-au dus, temporar, într-un adăpost.

,,Un eveniment neplacut a avut loc in aceasta dimineata in apropierea unitatii de invatamant de pe strada Nicolae Balcescu, unde o catea de talie mare cu pui, lasata in libertate, a atacat persoanele care au trecut prin acea zona. Agentii Politiei Locale impreuna cu agentii Politiei orasului Tasnad au asigurat perimetrul unde se afla cateaua impreuna cu puii, pentru siguranta trecatorilor, iar lucratori din cadrul Primariei orasului Tasnad au luat masuri de capturare a cainelui, acesta fiind dus intr-un adapost temporar, pana la identificarea detinatorului”, a informat Poliția Locală Tășnad.

Polițiștii locali fac un apel la deținătorii de animale și îi roagă să nu îi lase în libertate. Oamenii legii anunță, de asemenea, că amenzile pot ajunge și până la 3.000 de lei.

,,Avand in vedere evenimentul din aceasta dimineata, solicitam detinatorilor de animale de companie sa ia toate masurile necesare pentru a nu lasa in libertate , nesupravegheate sau de a abandona animalele de companie , pentru evitarea unor astfel de evenimente. Va aducem la cunostinta faptul ca potrivit Legii 205/2004 privind protectia animalelor republicata (Republicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 320 din 30 aprilie 2014) prevede sanctiune cu amenda de la 1.000 la 3.000 lei abandonul sau lasarea unui animal aflat in proprietatea si ingrijirea omului, pe domeniul public, fara hrana, adapost si tratament medical. Va multumim pentru intelegere!”, au mai spus polițiștii locali.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.