Ultima actualizare: azi, 11:44

Locale

FOTO. Restaurant din Satu Mare, amendat și închis temporar! Ce au descoperit comisarii OPC

ACTUALIZARE. Reprezentanții restaurantului închis temporar de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Satu Mare au transmis, prin intermediul PortalSM, că există anumite neînțelegeri cu privire la motivele amendării restaurantului. 

Ei spun că, într-adevăr, există o priză în zona căreia s-a depus mizerie, însă, spun aceștia, angajații nu au avut acces în zona respectivă. De asemenea, în ceea ce privește temperatura stării termice a cărnii, reprezentanții restaurantului transmit că a fost vorba despre câteva bucăți de carne pe care angajații le-au scos să le pregătească pentru ei, în zilele de sâmbătă și duminică.

Reprezentanții restaurantului transmit faptul că restaurantul funcționează, dar amenda în valoare de 12.000 lei aplicată de CJPC Satu Mare rămâne aceeași.

Știrea inițială

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Satu Mare a efectuat o acțiune de control la SC Maren 2021 Fortuna SRL, din Satu Mare, pentru a verifica modul în care este respectată legislația în vigoare la prestarea serviciilor de alimentație publică.

În urma neregulilor constatate de comisarii sătmăreni, operatorul economic a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 12.000 lei si s-a dispus măsura complementară de oprire temporară a prestării serviciului la unitatea verificată, până la remedierea deficiențelor.

Cele mai importante nereguli:

  • utilizarea cuptoarelor, friteuzei și tăvilor neigienizate, cu grăsime arsă, acumulată în timp;
  • depuneri masive de amestec de grăsimi cu murdărie, în zona instalației electrice;
  • folosirea unor oale cu ciorbă neacoperite, fără capace, care pot fi cu ușurință impurificate;
  • utilizarea unor materii prime fără elemente de identificare, la care nu se putea determina data durabilității minimale;
  • schimbarea stării termice stabilită de producător a materiei prime folosite.

4 comentarii

  1. Profu Răspunde

    Măi fraților,acest restaurant trebuia de mult timp închis.
    Dar,mai bine mai târziu decât niciodată.

  2. Yvette Răspunde

    Ar fi vb despre fostul restaurant Yvette?

  3. Gheorghe Răspunde

    Doar nu credeți ca va rămânea închis pentru mult timp.Sunt sigur ca șefu deja a cumpărat alte utilități și a dat cu vopsea proaspata iar de revelion va fi fuuuul de petrecăreți dornici sa halesc și sa bea la greu,fără număr,fără număr.Cheful va fi pe măsură investițiilor făcute de patron pe ultima suta de metri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.