Ultima actualizare: azi, 10:14

Locale

FOTO. Un șofer acuză că a fost furat la pompă, în municipiul Satu Mare: ,,Este inacceptabil!”

Un șofer acuză că a fost furat la pompă, la o benzinărie din municipiul Satu Mare. Bărbatul spune că a mers să facă plinul având în rezervor aproximativ 15 litri de combustibil. După ce a alimentat, pe afișaj i s-a indicat că a alimentat 95 de litri de combustibil, asta în condițiile în care rezervorul autoturismului are exact 95 de litri, iar înainte de alimentare în rezervor erau 15 litri.

,,Monitorizez consumul la fiecare plin, pentru a compara consumul afișat in bord fata de cel real, si fac asta de mult timp, cu rezultate precise”, spune sătmăreanul, care s-a adresat reprezentanților stației. Răspunsul primit a fost unul scurt: ,,Pompa are testele metrologice la zi”.

Ce spune sătmăreanul:

,,Am alimentat in data de 2 Decembrie. Aveam aproximativ 15 litri de combustibil in rezervorul de 95 litri. ( Fie 10 litri cu marja enorma de eroare). La finalul alimentarii imi apare ca am alimentat 95.86 Litri. Aproape un litru mai mult decat capacitatea rezervorului. Si mai era loc probabil de cel putin un litru, dar nu am insistat deoarece oricum era evident ca ceva e in neregula. ( Tin sa mentionez ca monitorizez consumul la fiecare plin, pentru a compara consumul afisat in bord fata de cel real, si fac asta de mult timp, cu rezultate precise). Cand am prezentat aceasta situatie angajatei, am primit ca raspuns explicatie cum ca în rezervor incape putin mai mult, si dupa a plusat cu faptul ca afara e frig si incape mai mult cand e frig. Explicatii si stiinta de cartier din categoria “Crede-ma, stiu ce zic”.

Dupa o scurta discutie telefonica cu responsabilul/manager-ul pentru aceasta statie, in care imi explica cum pompa are testele metrologice la zi si alte informatii tehnice care nu fac parte din expertiza mea si care oricum nu modifica faptul ca matematica este o stiinta exacta, achit cei 95 de litri de motorina din care echivalentul a aproximativ15 litri sunt taxa de “sigur nu se prinde idiotul” si plec in treaba mea. Nu inteleg cum atitudinea unui (ne)responsabil de statie este de a oferi explicatii tehnice si motive pentru care sigur eu NU am dreptate, si ii trece complet pe deasupra capului faptul ca matematica elementara nu face sens.

Daca rezervorul e de 95 Litri si eu alimentez 95,x litri inseamna ca am venit cu combustibil pe minus. Cu atat mai mult explicatiile de genul “Nu e pompa de vina” devin ridicole daca adaug ca aveam in rezervor cei aproximativ 15 litri. Ajungi sa fii furat pe fata si in acelasi timp sa fii tratat ca “idiot”. 2 in 1 Partea trista e ca daca nu faceam plinul probabil nu observam, si posibil ca multi alti clienti sa fie in aceasta situatie, in care sunt furati fara sa isi dea seama, si asta nu e deloc acceptabil”.

12 comentarii

  1. H&R Răspunde

    Deci omul nostru are Passat 4.
    Prietenii stiu de ce. 😉

  2. Adi Răspunde

    Teo pacalit dracu sa te ia daca ai rezervor de Ukraina passatu are rezervor de 110l muie dal jos si verifica

  3. Vulpea bi-polara Răspunde

    In orice masina intra undeva la min 15% in plus fata de capacitatea declarata a rezervorului. De curiozitate, adineauri….dupa ce s-a oprit singura pompa au mai intrat 9 litri, pana a ajuns motorina la buza rezervorului. Rezervor de 50 l.
    Dar na…omu are combustibil in masina, si nu carburant,matematica face sens etc.

    • rezerva Răspunde

      Asa este. Am fost si eu martor cand o cunostinta alimentase masina. Pompa s-a deconectat la 38 litri, dupa care cunostinta mea a mai fortat vreo 5 minute (sincer nu stiu ce rost avea, sau daca face bine sau nu) si a mai bagat 10 litri !!!!! Din cat am inteles, rezervoarele au interior din plastic care se dilata. Eu am acasa unul de 10l din plastic in care tin benzina pentru masinariile din gradina. Se vede cu ochiul liber cat s-a dilatat fata de cand am cumparat. Vara asta am alimentat pana la buza si a intrat 13.5 litri…….. deci lasati mai moale cu aceste acuzatii.

      • Vulpea bi-polara Răspunde

        Pe de alta parte, daca plăvanu nu venea cu povestea asta ramanea un ilustru necunoscut. Asa macar o avut o sclipire de prostie in mediul virtual.

  4. Noname Răspunde

    Trebuia sa iti duci un recipient gradat de la 5litri in sus.Daca ai fi lucrat in domeniu ai fi stiut ca jos in pamant unde e rezervorul e o temperatura si sus la suprafata e alta temperatura.Simplu la caldura se dilata si la rece se contracta.nu trebuie stiinta si matematica trebuie sa sti lucruri elementare invatate in scoala.Sa aveti o zi buna si Sarbatori Fericite!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.