Ultima actualizare: azi, 09:47

Locale

FOTO/VIDEO. Mobilizare în Satu Mare! Incendiu și intoxicații cu monoxid la Dedeman (exercițiu)

Luni, 12.12.2022, ora 21:00, un apel la numărul 112 anunță izbucnirea unui incendiu produs la un lanț de retail cu materiale de construcții și produse pentru amenajări interioare, situat pe raza oraşului Satu Mare. Exercițiul are ca scenariu “Gestionarea unei situații de urgență generată de izbucnirea unui incendiu pe raionul de electrice, având ca urmare intoxicarea a 4 angajați cu monoxid de carbon.

Până la sosirea forţelor profesioniste, conducerea obiectivului dispune măsura de evacuare a persoanelor și a angajațiilor unității comerciale, concomitent cu desfăşurarea operaţiunilor de lichidare şi limitare a propagării incendiului la restul clădirii, punându-se în aplicare planul  propriu de intervenţie.

Este alertat Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare, care intervine cu 2 Autospeciale de stingere cu apă și spumă, o platformă de lucru la înălțime, o Autospecială de transport personal și victime multiple precum și ambulanţă SMURD B2.

După efectuarea recunoaşterii, se constată faptul că, în urma incendiului au rezultat emisii cu monoxid de carbon. 4 angajați care au intervenit la lichidarea incendiului, până la sosirea pompierilor militari, suferă intoxicări cu monoxid de carbon și sunt transportați la Spitalul Județean de Urgență, Satu Mare.

Scenariul exerciţiului cu forţe şi mijloace în teren are ca scop antrenarea structurilor de intervenție în gestionarea situațiilor de urgență generate de izbucnirea incendiului în interiorul unui obiectiv. Astfel a fost verificat modul de acțiune a structurilor implicate în intervenție la producerea unor astfel de situații de urgență şi îmbunătăţirea conţinutului planului de intervenție, pe baza concluziilor desprinse.

Sursa: ISU Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.