Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

Guvernul renunță la compensarea cu 50 de bani a prețurilor la carburanți

Guvernul renunță la subvenția de 0,5 lei pe litru pentru carburanți, de la 1 ianuarie, titrează biziday.ro. Premierul Ciucă precizează că aceasta va fi doar suspendată, putând fi reintrodusă “dacă prețurile vor depăși puterea de cumpărare a cetățenilor”.

Înaintea ultimei ședințe de guvern din acest an, premierul Nicolae Ciucă a spus că măsura a fost una bună, iar “prețul a ajuns la nivelul dinainte de decizie. Începând cu 1 ianuarie nu va mai funcționa, este o măsură de suspendare, dar în măsura în care prețurile vor depăși puterea de cumpărare a cetățenilor o vom aplica din nou”.

Guvernul a aplicat, începând din vară, un acord cu companiile petroliere, în care statul a suportat 0,25 de lei din prețul unui litru de benzină și de motorină, iar acestea au redus prețul cu alți 0,25 de lei. La vremea respectivă, benzina depășise opt lei/litru, iar motorina nouă lei/litru. Ulterior, prețurile carburanților au scăzut până la 6,5 lei/litrul de benzină și 7,5 lei/litrul de motorină, în prezent.

Totuși, renunțarea la subvenția de 0,5 lei nu va duce automat la creșterea prețurilor la pompă de la 1 ianuarie, companiile petroliere putându-le majora sau nu.

Sursa: biziday.ro

4 comentarii

  1. șofer Răspunde

    Cred că știți ce va fi de la 1.01.2023? Probabil se va scumpi u mult mai mult de 0,50 + 0,50 bani. Că doar trăim în România.😱😱😵😮😢

  2. Beny Kira Răspunde

    50 de bani pe care îi dai!

    • șofer Răspunde

      Cred că va fi mult mai mult nu doar atât. Că doar am văzut azi la știri că hotelierii de la Sinaia se plâng că oamenii anulează revelionul la ei că nu va fi zăpadă dar uită să spună că prețul este absolut identic cu cele din Austria sau Elveția din stațiunile de schi și unde serviciile sunt incomparabil mai bune plus că este zăpadă!!! La noi toată lumea vrea să se îmbogățească dacă se poate instantaneu.

  3. Pista Răspunde

    Guvernul e hotul numărul “1”. De la el se inspira ceilalți hoti! Asa ca votati: pesede, penele, undemere, și alte rahaturi de partide, ca astea numai partide nu sunt, sunt niște clanuri de hoti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.